ULIČNE SVAĐE BAHATIH POLITIČARA

Sramota, ovo mora prestati! Kakva primitivna borba za fotelje u vlasti KS, i još kažu da je u interesu građana!

Front19.01.20, 11:36h

Sramota, ovo mora prestati! Kakva primitivna borba za fotelje u vlasti KS, i još kažu da je u interesu građana!
Građani sedmicama svjedoče o najvulgarnijoj borbi za opstanak na vlasti bivših i sadašnjih SDA-ovaca, SDP-ovaca i drugih političkih bahatih, umišljenih političkih nosilaca funkcija - navodi se u saopštenju Bošnjačkog pokreta

 

 


Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom političke situacije u KS, koja može proizvesti potpunu blokadu svih funkcija ovog nivoa državne vlasti, dao je izjavu za javnost:


- Političke stranke SDA, SDP, SBB, DF i NS te novoregistrovane frakcije ovih stranaka i tzv. nezavisni zastupnici su u proteklih šesnaest godina kontinuirano obnašali strukture i vlasti i opozicije u glavnom gradu države BiH. Međusobno su koalirale i zajedno djelovale u svim mogućim kombinacijama kao vlast, a da u tom periodu ukupna ekonomska i socijalna situacija se drastično pogoršavala uz vidljivo jačanje korupcije i privilegija vladajućih oligarhija. Tako je stanje u obrazovanju drastično pogoršavano, funkcionisanje komunalnih preduzeća svedeno na efekte ispod svih minimuma potreba glavnog grada BiH i njenih građan,a a grad Sarajevo sa najboljim prirodnim pretpostavkama za opskrbu pitke vode - niti ima dovoljno vode niti je ona pitka. 


Tokić dalje ističe i da se Sarajevo svakodnevno guši u loše regulisanom saobraćaju sa nedovoljno novoizgrađenih saobraćajnica, a stepen zagađenosti kroz neregulisane deponije smeća i zatrovani zrak dovode Sarajevo do ranga najzagađenijeg i po ljudsko zdravlje najopasnijeg glavnog grada u svijetu za življenje. 


- Stepen kriminaliteta je kontinuirano u porastu, Sarajevo je sa prodatih preko 5.000 kg godišnje najjačih droga (kokain i heroin) i po tranzitu enormno velikih količina droge postalo prepoznatljivo mjesto narko kartela u svijetu. U Sarajevu broj nerazjašnjenih ubistava građana pa i policajaca se permanentno povećava. Iz ovog grada u kome se u državnu upravu i javna preduzeća mogu zaposliti samo stranački poslušnici navedenih političkih stranaka uz hiljade sumnjivo dobijenih diploma o stručnim, akademskim i naučnim znanjima, pravi, istinski obrazovani stručni kadrovi svih doba starosti odlaze u inostranstvo, a posebno mladi - naglašava Sejfurin Tokić.


Napominje da u "takvoj opštoj situaciji, građani sedmicama svjedoče o najvulgarnijoj borbi za opstanak na vlasti bivših i sadašnjih SDA-ovaca, SDP-ovaca i drugih političkih bahatih, umišljenih političkih nosilaca funkcija" te dodaje:


- U toj borbi koriste se najprimitivniji oblici samovlašća, iscrpljujućih uličnih svađa do krađe pečata, fizički zauzimanje stolica što prije da ovi drugi ne bi mogli sjesti, pri tome se ne preza istupima u javnosti kako se sve to čini u interesu građana ili čak "vitalni nacionalnih interesa" cjelokupnih naroda!


Bošnjački pokret, imajući u vidu ukupnu navedenu situaciju u KS, poziva izabrane predstavnike da se uozbilje i riješe navedene blokade poštujući Ustav BiH i evropske standarde ili raspišu vanredne izbore u glavnom gradu dražave BiH, kako bi se izbjegla dalja šteta po građane, ali i glavni grad BiH. U protivnom, Bošnjački pokret će inicirati proteste protiv otuđene zakonodavne i izvršne  vlasti KS od građana - navodi se u saopštenju Press službe Bošnjačkog pokreta.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još