u Skupštini KS rješenje na vidiku

Da li će se konačno dogovoriti: 'Trojka' nudi novi sporazum 'četvorci', evo šta u njemu piše...

Front17.01.20, 10:55h

Da li će se konačno dogovoriti: 'Trojka' nudi novi sporazum 'četvorci', evo šta u njemu piše...
Ovaj sporazum bi prema planu nove većine u KS trebali da potpišu predsjednici klubova poslanika Naroda i pravde, SDA, Naše stranke, NBL, DF, SBB-a, Samostalni poslanici, SDP, te BOSS

 

 

SDA, DF i SBB, i pozvali stranke koje su do sada činile većinu da postignu sporazum, te da u cilju normalizacije rada Skupštine KS na mjesto predsjedavajuće Skupštine postave Smiljanu Viteškić iz reda srpskog naroda i ujedno najstariju zastupnicu u Skupštini, javlja N1.

 

"Pozivam kolege zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da u cilju stvaranja pretpostavki normalizacije rada Skupštine KS, a samim tim i donošenja potrebnih odluka kojima bi se osiguralo kontinuirano finansiranje korisnika Budžeta KS, odnosno pružanje usluga korisnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja, te JU "Službe za zapošljavanje KS", ali i donijele potrebne odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine KS, danas u 13 sati u Sali 100 potpišemo sporazum", stoji u pozivu koji je priložen uz prijedlog sporazuma.

 

Ovaj sporazum bi prema planu nove većine u KS trebali da potpišu predsjednici klubova poslanika Naroda i pravde, SDA, Naše stranke, NBL, DF, SBB-a, Samostalni poslanici, SDP, te BOSS.

 

Prema informaciji koju je danas objavio Klix, u sporazumu je predviđeno da ga potpišu Mirza Čelik (SDA), Danijela Kristić (NiP), Vibor Handžić (Naša stranka) i Smiljana Viteškić, kao i predsjednici klubova.

 

Čelik je za Klix kratko poručio kako poziva Kristić, Handžića i Viteškić da u 13 sati u Skupštini KS potpišu sporazum.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još