VIDEO/ Bio je potpuno miran i hladan

Ovako je splitska policija upala u kafić u kojem su sjedili trostruki ubica i brat: 'Polako, uć' će, boga ti. Di je priša?'

Hronika12.01.20, 13:54h

Ovako je splitska policija upala u kafić u kojem su sjedili trostruki ubica i brat: 'Polako, uć' će, boga ti. Di je priša?'
Po hapšenju, tokom kriminalističkog istraživanja odveden je u KBC Split na pregled, među ostalim i psihijatru

 

Portal 24sata.hr objavio je snimku nastalu sinoć u splitskom kafiću Borsalino, u kojem se nakon pokolja skrivao trostruki ubica Filip Zavadlav. Snimka se od sinoć širi grupama i društvenim mrežama. Video pogledajte OVDJE.

 

Bio je potpuno miran i hladan

 

Na snimci koja traje dvadesetak sekundi vide se interventni policajci dok se ležerno šetaju kafićem.

 

- Polako, uć' će, boga ti. Di je priša? - govori jedan od policajaca. Nedugo nakon nastanka ove snimke, Zavadlav je uhapšen.

 

Po hapšenju, tokom kriminalističkog istraživanja odveden je u KBC Split na pregled, među ostalim i psihijatru. Bio je potpuno miran i hladan. Kako pišu hrvatski mediji, on policiji još uvijek nije rekao ništa.

 

filip-zavadlav

 

Podsjetimo, Filip je na Šperunu smaknuo dvojicu, dok su bili na motociklu matke Yamaha. Marin Boban odmah je preminuo dok je Jurica Torlak umro od posljedica ranjavanja u splitskoj bolnici. Na drugoj lokaciji, u Radmilovićevoj, također na motociklu, ali marke Suzuki, ubijen je Marino Paić. U krvavi pohod je navodno krenuo želeći zaštiti brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu.

 

Prije nego je ubica uhapšen u kafiću ‘Borsalino’, policija je uhapsila i Branka M., brata od Jerka M. koji je također bio na listi za odstrel. Branko M. je, kako su izvijestili iz policije, uhapšen jer ima saznanja o slučaju, no neslužbeno se doznaje da su ga sklonili kako ne bi i on stradao.

 

 

Ušli u četiri objekta

 

PU splitsko-dalmatinska održala je konferenciju za medije nakon trostrukog ubistva koje je jučer šokiralo Splićane.

 

- Jučer smo tokom večeri uhitili osobu koja se sumnjiči za trostruko ubistvo. Dokaz je da smo spremni na ovakve situacije, vrlo brzo smo se ekipirali na terenu i ciljano smo tražili osobu - poručili su na konferenciji.

 

- Shvatili smo da je najbolji trenutak da ga se zaskoči u kafiću - odgovorili su iz policije na pitanje novinara kako je moguće da je mirno pio kafu u kafiću kada ga je policija uhapsila.

 

- Vodili smo računa da niti u jednom trenu ne budu u opasnosti druge osobe, ciljano smo radili da ga bez opasnosti po druge uhitimo - dodali su.

 

- U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo četiri mjesta, istovremeno smo ušli u četiri objekta, u neke i nasilno u jednom smo ga našli. Otkad smo potvrdili identitet, trebalo nam je 45 minuta za hapšenje - poručili su iz policije.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još