VIDEO/ SVAŠTA JE STALO U 40 GODINA KARIJERE

Bh. umjetnik Adin Hebib ponovo šokira: 'Obožavam žene... Konja i ženu najteže je naslikati!'

Kultura11.01.20, 21:16h

Bh. umjetnik Adin Hebib ponovo šokira: 'Obožavam žene... Konja i ženu najteže je naslikati!'
Govorio je Hebib o 40 godina karijere, svojim radovima, aktovima žena koje slika... Ali i noktima koji su, u pravilu, uvijek nalakirani raznim bojama. To je ujedno i njegov zaštitni znak, kao i šest naušnica koje nosi, a koje, kako kaže, simboliziraju njegovo šestero djece

 


 


Umjetnik Adin Hebib, rođeni Mostarac sa sarajevskom adresom, ugostio je Avaz TV u svom ateljeu, za koji kaže da je njegova dnevna soba od 1978. godine.


Tu ne samo da stvara svoja djela, od kojih, kaže, prehranjuje porodicu, nego tu većinu vremena i živi. 


Govorio je Hebib o 40 godina karijere, svojim radovima, aktovima žena koje slika... Ali i noktima koji su, u pravilu, uvijek nalakirani raznim bojama. To je ujedno i njegov zaštitni znak, kao i šest naušnica koje nosi, a koje, kako kaže, simboliziraju njegovo šestero djece.


U videu OVDJE pogledajte šta je sve otkrio te kako izgleda njegov atelje, ali i zašto tvrdi da mu je jkao umjetniku nejteže naslikati "ženu i konja". 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 

Gledaj bonus VIDEO... DEPO TV!

 

 

 
 
 
 
 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još