FOTO/ Bivši kompleks firme u stečaju dobija novu namjenu

Bh. trgovački lanac kupio atraktivnu parcelu u Sarajevu: Počelo raščišćavanje terena i uklanjanje deponije

Biznis Klub09.01.20, 18:18h

Bh. trgovački lanac kupio atraktivnu parcelu u Sarajevu: Počelo raščišćavanje terena i uklanjanje deponije
Nakon što je firma otišla u stečaj, došlo je do devastacije objekata u krugu firme i formiranja divlje deponije, što je predstavljalo ružnu sliku ovog dijela Novog Grada

 


Počelo je raščišćavanje terena i uklanjanje deponije iz kompleksa nekadašnje firme “Bosna” u sarajevskoj općini Novi Grad Sarajevo.  

 

Nakon što je firma otišla u stečaj, došlo je do devastacije objekata u krugu firme i formiranja divlje deponije, što je predstavljalo ružnu sliku ovog dijela Novog Grada.

 

To je bio i razlog brojnih poziva građana i intervencija putem mjesnih zajednica Općinskoj inspekciji, a s obzirom na činjenicu da se radilo o vrsti vlasništva koje nije javnog karaktera, Općina nije mogla poduzimati neke aktivnosti kako bi se ovaj problem riješio.

 

Međutim, prema informacijama kojima raspolažu u Općini Novi Grad, firma Belamionix iz Brčkog kupila je od stečajnog upravnika tu lokaciju, gdje je započela čišćenje terena.

 

Kako se navodi saopćenju, to je dobro zbog higijensko – epidemioloških razloga, sigurnosti građana, ali i opće slike ovog dijela općine Novi Grad.

 

Belamionix je jedan od većih domaćih trgovinskih lanaca, podsjeća BiznisInfo.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Gledajte bonus VIDEO... DEPO TV!

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još