skandal o kojem bruji bih

Borenović o prvom čovjeku policije RS: Neviđeno, nezapamćeno, užasavajuće!

Front24.12.19, 19:04h

Borenović o prvom čovjeku policije RS: Neviđeno, nezapamćeno, užasavajuće!
On je ocijenio kako sjednica sama po sebi nije imala smisla - jer nije bilo uslova za njeno održavanje

 

Neviđeno i nezapamćeno nasilje. Nikada se na ovim prostorima nije desilo na prvi čovjek policije udari narodnog poslanika - komentar je Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a na fizički napad Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS na Draška Stanivukovića, PDP-ovog poslanika u NSRS.

 

"Jedno neviđeno i nezapamćeno nasilje kuliminaciju je doživjelo udaranjem i nasrtanjem ministra na narodnog poslanika. Siledžijsko ponašanje traje godinama, vrhunac je doživjelo u NSRS i to je nezapamćeno. Na ovim prostorima se nikada nije desilo da prvi čovjek policije pozove i udari poslanika, zavrne ruku poslanici", izjavio je za N1 Borenović.

 

On je ocijenio kako sjednica sama po sebi nije imala smisla - jer nije bilo uslova za njeno održavanje.

 

"Na početku se pojavio novi dokument vezano za Program reformi, što je drugačije nego što je Dodik dostavio i to je otvorilo sumnju u autentičnost. To je bio dovoljan razlog da se prekine sjednica", poručio je.

 

"Ovdje je bitna reakcija prvog čovjeka policije, koji nije smio dozvoliti da onaj ko čuva i štiti građane - poziva poslanika da ga udari i udario ga je. Da postoje demokratske vrijednosti - govorili bi o njemu kao o bivšem ministru", rekao je.

 

Borenović je rekao da su dešavanja sa sjednice NSRS održane 23. decembra rezultat višegodišnje bahatosti režima koji ne preza ni od čega.

 

"Vladajuća koalicija pokušava naći opravdanje za užasno ponašanje ministra. Ministar mora da čuje poslanike, da bude svjestan svojih postupaka. Poslanici imaju pravo da traže dokumente i dobiju odgovor na pitanja", kazao je Borenović.

 

"Pogledajte vokabular samo. Mi smo govorili o izdaji, falsifikatu, prevarama, riječima koje su normalne, dok su Dodik i Lukač govorili kreten, konj, idiot, majmun...", kazao je.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još