nakon igora crnadka

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković preuzela dužnost

Front24.12.19, 17:44h

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković preuzela dužnost
U mandatnom periodu ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Turković će vršiti i dužnost zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

 

Novoimenovana ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je preuzela dužnost od dosadašnjeg ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.

 

U mandatnom periodu ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Turković će vršiti i dužnost zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Turković je prvoimenovani bilateralni ambasador u historiji Bosne i Hercegovine (u Republici Hrvatskoj 1992.), te prvoimenovana žena na funkciji ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, kao i prvoimenovana žena na funkciji zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Osim funkcije ministra za evropske integracije BiH, doprinijela je razvoju i unaprijeđenju diplomatske službe BiH kroz funkcije izvanrednog i opunomoćenog ambasadora BiH u Mađarskoj, SAD-u, Belgiji i Kataru, zatim kao šef Stalne misije BiH pri OSCE-u i UN-u u Austriji, nerezidentna ambasadorica BiH u Brazilu, Meksiku i Luksemburgu, te ambasadora at large i načelnika Ureda za posebne diplomatske aktivnosti u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH, saopćeno je iz te institucije.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!