VIDEO/ BEZ DAHA KROZ 12 MJESECI

Premijer dobio zadatak da nabroji šta je sve dobro Vlada KS uradila: Edin Forto u 100 sekundi

Front24.12.19, 09:43h

Premijer dobio zadatak da nabroji šta je sve dobro Vlada KS uradila: Edin Forto u 100 sekundi
Premijer Forto dobio je minut za godinu mandata, ali nije mu bilo dosta. Pričao je skoro dvije minute u tri daha, i čini se da nije nabrojao sve

 

 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto napravio je video u kome je za približno dvije minute nabrajao rezultate koje je napravila Vlada KS u prvih godinu dana mandata.


- Utoplili smo 39 javnih objekata, uveli prirodni gas u 370 objekata.Sredili smo studentski i spomen park Vraca.Izdvojili 84, 5 miliona za različite oblike pomoći. Renovirali porodilište, otvorili novu pedijatriju u Općoj bolnici... Ukinuli liste čekanja za vrtiće za 682 djece - nabraja Forto.


Ovaj dopadljivi format referiranja o urađenom, kao primjer dobrog upravljanja prva je objavila novozelandska premijerka Jacinda Ardern, koju je njen tim izazvao da dvije godine dobrih rezultata svede u dvije minute nabrajanja. Video je postao viralni hit, ali i dokument o dobrom modelu upravljanja, koji je orjentiran na empirijske rezultate.


I Ardern je, baš kao i Forto, drugačije i novo lice na političkoj sceni u društvu koje je bilo opterećeno golemim socijalnim problemima, ekološkim zagađenjima itd. Ova vedra i vrijedna žena ubrzo je oduševila sve zdravomisleće ljude u svijetu.


Forto je dobio minut za godinu mandata, ali nije mu bilo dosta. Pričao je skoro dvije minute u tri daha, i čini se da nije nabrojao sve.Pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još