zbog neizmirenih obaveza

Toplane Sarajevo isključile prvog dužnika: Evo ko je bio na vrhu liste

Hronika23.12.19, 14:05h

Toplane Sarajevo isključile prvog dužnika: Evo ko je bio na vrhu liste
Na današnji dan Toplane Sarajevo od korisnika potražuju više od 90 miliona KM, od čega se više od 80 miliona KM odnosi na fizičke te više od 10 miliona KM na pravne osobe

 

Kako je danas i najavljeno, Toplane Sarajevo su započele aktivnosti na isključenju dužnika, i to pravnih lica. Prvi korisnik koji je isključen sa sistema centralnog grijanja zbog neizmirenih obaveza je firma: „BCC MANAGEMENT D.O.O.“ SARAJEVO (objekt BOSMAL).


Aktivnosti na isključenju korisnika zbog neizmirenih obaveza za pruženu uslugu prema Toplanama se nastavljaju.


Na današnji dan Toplane Sarajevo od korisnika potražuju više od 90 miliona KM, od čega se više od 80 miliona KM odnosi na fizičke te više od 10 miliona KM na pravne osobe. Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje preduzeća, posebno s aspekta izmirivanja vlastitih obaveza u kratkom roku, ali i neophodnih investicijskih ulaganja, kako bi sistem funkcionisao uspješno na dugi rok.


"Nova uprava je donijela Odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavamo zaključak Skupštine i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate", poručuju iz Toplana.


Danas počinje isključenje prvo pravnih osoba, što će, poručuju, raditi aktivno u odnosu na prethodni period.


Postoje pravni subjekti čija dugovanja iznose i više od 600.000 KM. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još