opterećenje za preduzeće

Građani Toplanama duguju 90 miliona KM, počinju isključenja: Evo ko je prvi na redu

Hronika23.12.19, 09:17h

Građani Toplanama duguju 90 miliona KM, počinju isključenja: Evo ko je prvi na redu
Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje Preduzeća - poručili su iz Toplana Sarajevo

 

Na današnji dan Toplane Sarajevo potražuju od korisnika više od 90 miliona KM, od čega se preko 80 miliona KM odnosi na fizička, te preko 10 miliona KM na pravna lica, saopćeno je iz ovog preduzeća.

 

"Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje Preduzeća, posebno sa aspekta izmirivanja vlastitih obaveza u kratkom roku, ali i neophodnih investicijskih ulaganja, kako bi sistem funkcionisao uspješno na dugi rok. Nova Uprava je donijela Odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavamo zaključak Skupštine i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate.

 

Danas krećemo sa prvim isključenjima i to pravnih lica što ćemo raditi aktivno u odnosu na prethodni period. Koristimo i ovu priliku da pozovemo sve korisnike, dužnike izvan rokova plaćanja, da u što kraćem roku izmire sva dospjela dugovanja, te na taj način izbjegnu sankciju isključenja grijanja i procesa prinudne naplate.

 

Redovnim izmirivanjem obaveza grijanja prema Toplanama direktno utičete na energetsku stabilnost Kantona Sarajevo i poboljšanje usluga koje nudimo svim korisnicima", saopćeno je iz Toplana. 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!