završene provjere kandidata

Veliki dan: BiH danas dobija Vijeće ministara

Front23.12.19, 07:54h

Veliki dan: BiH danas dobija Vijeće ministara
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je do petka završena provjera za osam kandidata za ministre, te 10 kandidata za njihove zamjenike

 

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je predviđeno potvrđivanje imenovanja ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, zakazana za danas.

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija kazao je da je do petka završena provjera za osam kandidata za ministre, te 10 kandidata za njihove zamjenike.

 

Odluka o njihovom imenovanu upućena je Komisiji za izbor Vijeća ministara te se očekuje da će danas biti obavljen njihov izbor u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i time formiran novi saziv Vijeća ministara BiH nakon izbora u oktobru prošle godine.

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!