ona je najplaćenija osoba u britaniji

Žari i pali: Direktorica kompanije koja zarađuje na pošasti modernog doba ove godine zaradila je 323 miliona eura

Biznis Klub19.12.19, 09:58h

Žari i pali: Direktorica kompanije koja zarađuje na pošasti modernog doba ove godine zaradila je 323 miliona eura
Više je novca dobila zbog rasta prihoda tvrtke


 

Denise Coates, direktorica britanske online kladionice Bet365, zaradila je ove godine 323 milijuna eura i postala najplaćeniji menadžer neke britanske kompanije, prenosi u srijedu BBC.

 

Suosnivačici kladionice Bet365 isplaćeno je 266 milijuna eura plus dividende. To je veliki porast u odnosu na 220 milijuna eura koliko je Coates zaradila prethodne godine.

 

Više je novca dobila zbog rasta prihoda tvrtke, i to u vrijeme kad se industrija suočava s kritikama zbog klađenja maloljetne djece, navodi BBC.


Vlasnici kompanije su Coates i članovi njezine obitelji, uključujući brata Johna, koji je glavni izvršni direktor, i oca Petera, predsjednika nadzornog odbora.


Coates je završila studij ekonometrije na Sveučilištu u Sheffieldu, nakon čega se zaposlila u očevoj tvrtki.

 

Prema istraživanju Sveučilišta u Cardiffu objavljenom u listopadu, dvije petine maloljetnih Britanaca u dobi od 11 do 16 godina kockalo se u protekloj godini.

 

Znanstvenici ističu da je to zabrinjavajući podatak, jer je većina oblika komercijalnog klađenja zabranjena onima ispod 18 godina.

 

U Bet365 kažu kako su "predani pružanju najviše razine zaštite igračima u industriji" i da će "prekinuti suradnju ako osjete da je rizik prevelik".

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!