FOTO/ PROŠAO PRAVI PRAVCATI PAKAO

Stravična ispovijest vojnog invalida iz BiH: Tri dana su me silovali i mučili u podrumu, a tamo sam došao na poziv...

Hronika17.12.19, 16:59h

Stravična ispovijest vojnog invalida iz BiH: Tri dana su me silovali i mučili u podrumu, a tamo sam došao na poziv...
U automobilu je, kaže, vidio pištolj, razne vrste tableta, drogu... Šofer ga je pitao zna li gdje ide i šta će raditi tamo, ali mu on nije znao odgovoriti

 

Ratni vojni invalid iz Tuzle, nekadašnji diverzant Armije RBiH, koji je 1995. godine ranjen gelerom granate na planini Treskavici, u ispovijesti za „Avaz“ progovorio je o, kako ističe, nezapamćenoj torturi i iživljavanju, koje je uspio preživjeti, u podrumu jedne kuće u Odžaku, na području Posavskog kantona.

 

Odlazak u posjetu

 

Nakon što je cijeli slučaj prijavljen policiji, krajem novembra uhapšeni su N. B. (56) i još dvojica muškaraca kojima je, na prijedlog Tužilaštva Posavskog kantona, određena mjera pritvora.

 

Na početku ispovijesti naš sagovornik je opisao zbog čega je otišao u Odžak. Kaže da se sa N. B. upoznao na jednoj od klinika UKC-a Tuzla.

 

- Nakon što smo otpušteni s klinike, zvao me nekoliko dana, ali mu se nisam javljao. Javio sam mu se, ni sam ne znam zašto, 11. novembra. Pozvao me  da dođem kod njega u goste. Rekao je da povedem i nevjenčanu suprugu s kojom živim. Krenuo sam, iako me ona molila da ne idem. Autobusom sam išao od Tuzle do Gradačca, a onda je po mene došao vozač automobila kojeg je N. B. poslao po mene – počinje svoju ispovijest ratni vojni invalid iz Tuzle.

 

U automobilu je, kaže, vidio pištolj, razne vrste tableta, drogu... Šofer ga je pitao  zna li gdje ide i šta će raditi tamo, ali mu on nije znao odgovoriti.

 

Ostatak ispovijesti kao i fotografije pronađite OVDJE

 

(Naslovna foto: E.Skokić/Avaz/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još