Spremni žrtvovati partiju i lične interese

'Principijelni' DF poručuje: Nije BiH od Ferhadije do Marijin-Dvora... Ako treba, (s)rušit ćemo i novu vladu!

Front17.12.19, 10:41h

'Principijelni' DF poručuje: Nije BiH od Ferhadije do Marijin-Dvora... Ako treba, (s)rušit ćemo i novu vladu!
Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima

 

Demokratska fronta, nakon što je izdala 'šestorku' u Vladi Kantona Sarajeva, te se okrenula SDA i SBB-u, jutros se ponovo oglasila, te pokušala građanima objasniti zašto se odlučila za ovaj korak. Saopštenje DF-a prenosimo u cjelosti:

 

- Odluka Demokratske fronte da uđe u koaliciju sa probosanskim strankama i uspostavi vertikalu vlasti od državnog do kantonalnog nivoa odražava bit postojanja Demokratske fronte, a to je prije svega borba za opstanak države i njeno pozicioniranje u euroatlanskim savezima naprednih demokratskih i građanskih društava.

 

Da, spremni smo žrtvovati partiju, lične interese, odbaciti sujetu i pogledati malo šire od političkih slijepaca i diletanata koji ne vide dalje od nekoliko kantonalnih fotelja i Republike Sarajevo, jer Bosna i Hercegovina nije od Ferhadije do Marin-Dvora.

 

Stoga, Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pruža punu podršku predsjedniku Komšiću i potvrđuje svoju opredjeljenost da u punom kapacitetu participira u formiranju nove parlamentarne većine na svim nivoima.

 

Sve dok nova vlada na odgovorne pozicije bude imenovala stručne i sposobne kadrove, ako se odupre porivu za bespotrebno gomilanje administracije, nepotizmu i drugim oblicima izigravanja zakona i definiranih procedura, imat će našu podršku.

 

U protivnom, DF se neće libiti da sruši i novu Vladu - saopćeno je iz Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 78

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još