Slavo Kukić/ Mario Nenadić - ni kriv ni dužan

Hrvat na čelu Vlade KS - demagoška šibicarska formula: Šta se krije iza dogovora SDA, DF-a i SBB-a?

Front16.12.19, 13:22h

Hrvat na čelu Vlade KS - demagoška šibicarska formula: Šta se krije iza dogovora SDA, DF-a i SBB-a?
Ovom kombinatorikom, Izetbegović je zadao ozbiljan udarac građanskom političkom spektru, smatra Kukić

 

Njih zanima moć, u čitavoj priči njih zanima samo moć zbog velikog budžeta kojim Kanton Sarajevo raspolaže i činjenice da, ako taj budžet pobjegne iz ruku, gubiš masu i uporišta - ocijenio je univerzitetski profesor Slavo Kukić komentarišući za N1 postignuti dogovor lidera SDA, SBB-a i DF-a o zajedničkom učešću u vlasti.

 

Prema Kukićevom mišljenju, u pitanju je ''demagoška šibicarska formula''.

 

''Najžalosnije u čitavoj priči je što se koristi demagoška retorika da je u Sarajevu osigurano nešto što SDP nikad nije spreman osigurati - da na vrhu Kantonalne Vlade bude Hrvat. Ja sam danas napisao, dakako, da je to jedna demagoška, šibicarska formula kojom se baca prašina u oči. I onda će jadni Nenadić morati trpiti posljedice kao častan čovjek'', ispričao je Kukić.

 

O potezima SBB-a i Fahrudina Radončića...

 

''Nije sporna odluka Radončića, jer SBB je partija jednog lica. Njega zanima samo pozicija moći zbog činjenice da može zaštititi svoj privatni kapital, i kratkoročno i dugoročno. Ne treba ništa spektakularno očekivati što se efekata ulaska u Vijeće ministara tiče. Gospodin Izetbegović može očekivati nove bočne udare jer je Radončić bliže Dodiku i Čoviću'', naglasio je Kukić za N1.

 

O potezu Izetbegovića...

 

''Ovom kombinatorikom, Izetbegović je zadao ozbiljan udarac građanskom političkom spektru. Zadao je udarac od kojeg će se taj spektar teško oporaviti. Sve je više onih koji žele dići ruke od svakog oblika participacije u političkom životu'', poentirao je on.

 

Podsjećamo, DF, SDA i SBB prošle sedmice donijele su odluku o zajedničkom učešću u vlasti.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još