FOTO/ Naša stranka o najavi nove većine u KS

Forto: Nastavljamo raditi dok 18 zastupnika ne izglasa drugačije. Građani stoje uz ovu Vladu! Žao mi je što su DF i SBB...

Front13.12.19, 18:44h

Forto: Nastavljamo raditi dok 18 zastupnika ne izglasa drugačije. Građani stoje uz ovu Vladu! Žao mi je što su DF i SBB...
Predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić danas su postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo. Evo šta o tome misle u Našoj stranci

 

Nakon najave nove većine u Skupštini Kantona Sarajevo danas je Naša stranka održala konferenciju za novinare na kojoj je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto iz ove stranke izjavio da je prekompozicija vlasti normalan politički proces posebno ukoliko se dešava u skladu sa zakonom.

 

- Onog trenutka kada 18 zastupnika u Skupštini KS podigne ruku i smjeni ovu vladu, onda će se to i dogoditi. Do tada ova vlada nastavlja raditi. Meni je žao što su dvije političke stranke, od šest koje su formirale ovu vlast, odlučile da izađu iz projekta koji je dobar - kazao je Forto dodajući da su uvjereni da su dobro radili posao i da građani stoje uz ovu vladu.

 

Ministrica pravde KS Lejla Brčić iz ove stranke kazala je da primaju upite građana o tome šta oni mogu učiniti da ova vlada nastavi sa svojim radom.

 

lejla-brcic

 

- S druge strane imate saopćenje DF u kojem nas optužuje za podršku ili saradnju sa strankama koje podržavaju Dražu Mihailovića, a treba podsjetiti da je upravo ova vlada jedina koja je podigla krivičnu prijavu protiv Ravnogorskog pokreta. Također, mi smo obavijestili građane o dugovima i kriminalu koje je vlast u KS napravila u predhodnih 20 i više godina i lako je izvući zaključak zašto se pokreće smjena. Ipak treba im 18 zastupnika, a ja sam uvjerena da u Skupštini KS sjede časni i odgovorni ljudi koji će poštovati volju građana u KS, a ona je na strani onoga što radi ova vlada - poručila je Brčić.

 

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović je kazao da je danas predstavljen dogovor SDA, SBB i DF „koji se proteže na dvije i po stranice teksta i na kome se tri stranke dogovaraju kako da urede tri nivoa vlasti“. Sastoje se, kako je dodao, od precentualnih podjela ministarstava i drugih pozicija, a nema ni jedne riječi o programu.

 

- Naš sporazum šestorke, takozvane, imao je 20 strana i preko 300 mjera, zakona od kojih je jedan veliki dio proveden u ovoj godini. Naša se koalicija zvala šestorka, a mislim da je sasvim adekvatno ime za ovu novu koaliciju, petak 13. - kazao je Kojović dodajući da je Vlada KS u proteklih godinu dana mnogo toga uradila da bi građani sljedeće godine osjetili poboljšanje uslova života.

 

Kako je poznato, predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Demokratske fronte (DF) Željko Komšić i Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić danas su postigli dogovor o formiranju vlasti na svim nivoima, uključujući i Kanton Sarajevo.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još