video/ želi posjetiti i republiku srpsku

Peter Handke: Volio bih da sretnem jednu majku iz Kravice i jednu iz Srebrenice...

Hronika10.12.19, 07:56h

Peter Handke: Volio bih da sretnem jednu majku iz Kravice i jednu iz Srebrenice...
Odgovarajući na pitanje da li je nagrada zakasnila dvije decenije, kako tvrde njegove kolege i poznanici, Handke kaže da je Nobel došao u pravo vrijeme


Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade, austrijski pisac Peter Handke, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za RTRS da nije očekivao kampanju koja se vodi protiv njega, te da je imao ideju da pokuša da pomiri stavove. On je naglasio da voli Banjaluku i da bi volio na proljeće da dođe u Republiku Srpsku.


- Volio bih da sretnem jednu majku sa jedne i jednu sa druge strane. Јednu majku iz Kravice, gdje je bio početak svih masakra i jednu majku iz okoline Srebrenice. To je bila moja ideja, ali mislim da je bila pomalo naivna. Mislim da u ovom trenutku tu ideju ne mogu realizovati - rekao je Handke.

 

Odgovarajući na pitanje da li je nagrada zakasnila dvije decenije, kako tvrde njegove kolege i poznanici, Handke kaže da je Nobel došao u pravo vrijeme.

 

- Ne znam zašto, ali osjećam da je sada dobar trenutak za to - kaže austrijski pisac.

 

Videoprilog i ostatak teksta potražite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još