na protestima zbog smjene husrefa musemića

Navijači FK Sarajevo napali ekipu Nove BH: Snimatelj dobio udarac u glavu!

Hronika04.12.19, 18:57h

Navijači FK Sarajevo napali ekipu Nove BH: Snimatelj dobio udarac u glavu!
Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali

 

Današnje proteste navijača FK Sarajeva zbog smjene Husrefa Musemića obilježio je incident - napad na novinarsku ekipu Nove BH. 

 

O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu. Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali. 

 

Nova BH oštro osuđuje nasilje te bilo kakve napade na medijske ekipe kao i i pokušaje uskraćivanja slobode govora. Pozivamo nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa Zakonom. Također, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji. 

 

Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informiranja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu - saopćili su iz ekipe Nova BH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još