poslije sastanka sa đokićem

Ivancov: ANP i MAP skinuti s dnevnog reda

Front28.11.19, 19:12h

Ivancov: ANP i MAP skinuti s dnevnog reda
"To je dozvolilo da bude deblokirano formiranja Savjeta ministara. Taj dokument usaglašavali su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predstavnici zemalja Kvinte", rekao je Ivancov novinarima u Banjaluci

 

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Petar Ivancov izjavio je poslije današnjeg sastanka s liderom Socijalističke partije Petrom Đokićem da je shvatio da su pitanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) i Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP) trenutno skinuti s političkog dnevnog reda BiH.

 

"To je dozvolilo da bude deblokirano formiranja Savjeta ministara. Taj dokument usaglašavali su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predstavnici zemalja Kvinte", rekao je Ivancov novinarima u Banjaluci.

 

Predsjedništvo BiH je 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, kao i odluku da se u sjedište NATO u Briselu dostavi dokument Program reformi BiH, dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdi imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

 

S jedne strane, tvrdi se da je taj dokument preimenovani Godišnji nacionalni program (ANP), koji znači početak realizacije Akcionog plana za članstvo u NATO, dok, s druge strane, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegov SNSD tvrde da to nije dokument kojim će se aktivirati MAP.

 

Taj dokument je za sada tajan, nalazi se u sefovima članova Predsjedništva BiH.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još