Nakon što je potvrđen sporazumni raskid ugovora

Hoće li Ćiro naslijediti Prosinečkog na klupi BiH? Evo što o svemu kaže trener svih trenera...

Sport27.11.19, 20:56h

Hoće li Ćiro naslijediti Prosinečkog na klupi BiH? Evo što o svemu kaže trener svih trenera...
Početkom decembra bit će održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj bi se trebalo razgovarati o novom selektoru

 

Nogometni savez BiH danas je potvrdio da Robert Prosinečki više nije selektor reprezentacije BiH.

 

Prosinečki je reprezentaciju BiH vodio nepune dvije godine, a s klupe odlazi nakon loše odrađenih kvalifikacija za Euro u kojima je završio na četvrtoj poziciji i ostao bez plasmana. Odmah nakon njegove smjene krenule su spekulacije o nasljednicima.

 

Kao najizgledniji kandidat za novog izbornika spominje se Safet Sušić, ali bosanskohercegovačkim medijima cirkulira još niz imena, piše Index.hr. Spominju se tako Dušan Bajević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić i Milovan Rajevac, ali i bivši selektor Hrvatske i BiH Miroslav Ćiro Blažević.

 

Javnost želi Ćiru

 

U brojnim anketama na portalima u BiH Ćiro stoji jako dobro. Očito je da ga javnost još uvijek smatra pravim čovjekom za taj posao. Novinari Indexa su pitali  Ćiru kako on vidi tu situaciju, a on im je dao kratak komentar.

 

"Savez je jako pogriješio kada je smijenio Prosinečkog. On nije imao sreće, siguran sam da bi sve ispravio u sljedeće dvije utakmice, a oni su ga maknuli", rekao je Ćiro pa dodao:

 

"Niko me nije kontaktirao, ali nisam ni zainteresiran za taj posao."

 

Odluka uskoro

 

Početkom decembra bit će održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj bi se trebalo razgovarati o novom selektoru. Onaj ko naslijedi Prosinečkog imat će sasvim dovoljno vremena da pripremi reprezentaciju za ono što slijedi, a to je play-off lige B Lige nacija kroz koji bi BiH mogla osigurati plasman na Euro.

 

Reprezentacija BiH prvu utakmicu igra protiv Sjeverne Irske na domaćem terenu, a potencijalnu drugu igrat će s boljim iz susreta Slovačke i Republike Irske. Te utakmice igraju se krajem marta.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!