Član Predsjedništva BiH 'razrješava' dileme oko Programa reformi BiH

Dodik i dalje ne pokazuje misteriozni dokument, ali uvjerava: 'RS je i dalje protiv članstva u NATO-u'

Front27.11.19, 17:19h

Dodik i dalje ne pokazuje misteriozni dokument, ali uvjerava: 'RS je i dalje protiv članstva u NATO-u'
Odgovarajući na pitanje novinara, Dodik je rekao da nijedne riječi o NATO integracijama ne postoji u dokumentu Program reformi, nego postoji saradnja i partnerstvo

 

Vlada Republike Srpske (RS) sa 100.000 KM će pomoći sanaciju objekata u Nevesinju, gdje je zabilježeno više zemljotresa koji su pričinili materijalnu štetu.


Pomoć ovoj lokalnoj zajednici najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je, zajedno s načelnikom Općine Milenkom Avdalovićem, obišao Muzičku školu koja je najviše oštećena.  


- Nakon procjene štete, sješćemo i dogovoriti šta treba. To ne možemo uraditi danas, jer nemamo procjene. Doći ćemo do svakog čovjeka koji je pretrpio štetu - kazao je Dodik.

 

Odgovarajući na pitanje novinara, Dodik je rekao da nijedne riječi o NATO integracijama ne postoji u dokumentu Program reformi, nego postoji saradnja i partnerstvo.


- Imali smo iskustva Srbije kada smo to radili, ni manje ni više od onoga što je Srbija u projektu s tim - rekao je Dodik.

 

- RS i ja kao član Predsjedništva uime nje nismo bili spremni da damo naša bazična opredjeljenja kao što je vojna neutralnost. Poštujem dogovor koji kaže da to stupa Program reformi na snagu izborom Vijeća ministara - dodao je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još