Optužen za smrt 39 migranata

Vozač hladnjače priznao da je učestvovao u švercu ljudima

Hronika25.11.19, 15:41h

Vozač hladnjače priznao da je učestvovao u švercu ljudima
Osim Robinsona, za kazneno djelo trgovine ljudima optužen je i Christopher Kennedy (23) iz Sjeverne Irske

 

 

Vozač kamiona hladnjače koji je optužen za smrt 39 migranata u Essexu, priznao je da je sudjelovao u planiranju nezakonite imigracije.

 

Maurice Robinson (25) priznao je krivicu, odnosno da je između 1. maja 2018. i 24. oktobra 2019. godine pomagao pri organizaciji nezakonitih ulazaka u Veliku Britaniju, piše BBC.

 

Za sada ga sud nije zatražio da se izjasni oko optužbi za ubistvo 39 osoba. Optužbe se odnose na smrt 39 Vijetnamaca, uključujući djecu, koji su 23. oktobra nađeni mrtvi u stražnjem dijelu hladnjače kojom je upravljao Robinson.

 

Robinson je također optužen i za kazneno djelo trgovine ljudima te nezakonito stjecanje imovine. Ostat će u pritvoru do sljedećeg ročišta koje bi se trebalo održati 13. decembra.

 

Podsjetimo, među osobama koje su umrle u hladnjači bilo je osam žena i dva 15-godišnjaka.

 

Osim Robinsona, za kazneno djelo trgovine ljudima optužen je i Christopher Kennedy (23) iz Sjeverne Irske. Tri druge osobe koje su uhapšene zbog sumnje na ubistvo, zavjeru i trgovinu ljudima, puštene su na slobodu uz kauciju.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!