Borba protiv trgovine ljudima

Policija u akciji 'Sava', uhapšeno osam osoba: U gepeku prevozili Pakistance

Hronika25.11.19, 14:36h

Policija u akciji 'Sava', uhapšeno osam osoba: U gepeku prevozili Pakistance
Četiri osobe lišene su slobode u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradiškoj gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečene dvije osobe afro-azijskog porijekla, a dvije osobe na području Grada Banja Luka, pojašnjava se u saopćenju Policijske uprave Istočno Sarajevo

 

Šest osoba iz Banje Luke i Gradiške, te dvije afro-azijskog porijekla, uhapšene su u akciji kodnog naziva „Sava“, usmjerenoj na sprečavanje trgovine ljudima.

 

Slobode su lišene osobe inicijala N.B., J.B., V.J., iz Gradiške i B.B. iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo krijumčarenje osoba, te dvije osobe afro-azijskog porijekla U.M. i A.H., oba iz Pakistana.

 

-Četiri osobe lišene su slobode u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradiškoj gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečene dvije osobe afro-azijskog porijekla, a dvije osobe na području Grada Banja Luka – pojašnjava se u saopćenju Policijske uprave Istočno Sarajevo.

 

Operativnim radom došlo se do saznanja, da su navedene osobe boravila u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci, a tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 5,3 grama marihuane.

 

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarene osobe su predate Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.

 

Protiv osumnjičenih osoba, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!