BH. POLITIČARI OPET U KLINČU

Radončić: Mektić je živopisna pojava i nije politički faktor! Mektić: Čupao si se iz pritvora u kome si bio nekoliko mjeseci!

Front22.11.19, 13:06h

Radončić: Mektić je živopisna pojava i nije politički faktor! Mektić: Čupao si se iz pritvora u kome si bio nekoliko mjeseci!
Radončić je juče gostovao na N1 televiziji gdje je, između ostalog, iznio dojmove i o Mektiću kao državnom ministru sigurnosti... Ubrzo je uslijedio odgovor

 


Predloženi novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić i još uvijek aktuelni ministar na ovoj poziciji Dragan Mektić verbalno su zaratili na društvenim mrežama.


Tačnije, Radončić je juče gostovao na N1 televiziji gdje je, između ostalog, iznio dojmove i o Mektiću kao državnom ministru sigurnosti:      


- Mektić je živopisna pojava i nije politički faktor, uradio sam za dvije godine više nego on i Vijeće ministara zajedno za pet - ustvrdio je Radončić, aludirajući na vrijeme kada je on obnašao ovu funkciju.


Osim toga, Radončić je govorio i o svojim statusima na društvenim mrežama, ali i o tome gdje i kako vidi budućnost BiH.


Mektić, koji revnosno komunicira putem društvenih mreža te mu je teško parirati, ubrzo je na Twitteru odgovorio Radončiću:  


- Prvo, ne laži, nisi bio dvije godine već godinu. Drugo, čitavo vrijeme si radio na svojoj odbrani u slučaju "Keljmendi" i na čupanju iz pritvora u kome si bio nekoliko mjeseci - uzvratio je aktuelni ministar sigurnosti.

 

 

Podsjećamo, Mektić je jučer, također za N1, komentarisao mogućnost da ga na ovoj poziciji zamijeni Radončić, kada je, između ostalog, rekao da ga "to ne veseli... ne može se nastavnik likovnog boriti protiv terorizma i kriminala":

 

-  Najbolje je da dođe čovjek iz bezbjedonosnih struktura koji adekvatno može upravljati ovim problemom. On je nastavnik likovne umjetnosti ili tako nešto. Kako možete očekivati da se bori sa terorizmom i raznim oblicima organizovanog kriminala - rekao je Mektić

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još