vrtoglave cifre

Lepa Brena i Saša Popović prodali 'Grand' - evo za koliko su miliona sada bogatiji...

Biznis Klub19.11.19, 09:27h

Lepa Brena i Saša Popović prodali 'Grand' - evo za koliko su miliona sada bogatiji...
Kao manjinskim vlasnicima „Granda“, Saši i Breni je na godišnjem nivou pripadala pozamašna svota novca. Samo u prošloj godini dobili su približno po 950.000 eura, o čemu se pisalo početkom septembra

 

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“ kompaniji „Junajted medija“, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto, otkriva Kurir.


Njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona eura, koliko su inkasirali i prije pet godina!

 

Cjelokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika „Granda“ biti izbrisana.

 

O ovoj temi već duži period se spekulisalo. Redakcija Kurira je u više navrata pokušavala da dobije zvanične podatke i potvrde o transakciji unutar ove kompanije, ali bezuspješno. Tek nedavno su kolege iz emisije „Paparaco lov“, pozivajući se na svoje izvore, objavili da se Popović i pjevačica povlače iz „Grand produkcije“. - Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom „Grand produkcijom“. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Celokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti „Junajted medija“, dok će sa ovim dijelom od preostalih 49 odsto osnivači „Granda“ na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona eura. Od toga im je polovina plaćena prjie pet godina - rečeno je u emisiji.

 

Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona eura za prodaju preostalog dela „Granda“. Sašin udio u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 eura, dok je pjevačica posjedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

 

Kontaktirali smo sa Jovanom Lukić, direktorkom PR sektora „Junajted medije“, koja nije demantovala ovu informaciju, nego nam je poručila da se obratimo direktno „Grandu“. Međutim, ni oni nam nisu dali precizan odgovor. - O poslovnoj politici, kao i o poslovnim planovima čelnika „Grand produkcije“, ne dajemo izjave za medije - rekli su nam iz pres-službe.

 

RAST PROFITA

 

SAŠA I BRENA SE OPARILI ZA PET GODINA

 

Kao manjinskim vlasnicima „Granda“, Saši i Breni je na godišnjem nivou pripadala pozamašna svota novca. Samo u prošloj godini dobili su približno po 950.000 eura, o čemu se pisalo početkom septembra.

 

Najveća produkcija na Balkanu u poslednjih pet godina bilježila je rast zarade koja se mjeri u milionima eura. Prethodne, 2018, krajnji bilans je bio skoro 4.000.000 neto prihoda, što je osam puta više nego u periodu od prije nekoliko godina. Primjera radi, 2014. godine, pored pomenutih miliona od prodaje, čuveni estradni dvojac dobio je i po dodatnih 120.000 eura od zarade „Granda“, jer je ukupan prihod kompanije bio 478.000. Već naredne, 2015, posao je procvjetao. „Grand“ je tada ukupno zaradio 1.650.000 eura, od čega je Breni pripalo 412.500, a Saši oko 396.000. Još značajniji skok zarade desio se tokom 2016. i 2017. godine, kad je kompanija prihodovala 2.870.000, odnosno 3.300.000 eura. Prema tome, pjevačici je sljedovalo skoro 1.600.000 eura, a Popoviću oko 1.450.000.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

Pogledajte bonus video...

 

 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još