Uhapšeni u akciji 'Blic'

Suspendovana dva službenika SIPA-e: Predrag Mrđa i Božo Purković odavali službene tajne?

Hronika18.11.19, 14:45h

Suspendovana dva službenika SIPA-e: Predrag Mrđa i Božo Purković odavali službene tajne?
Postoje osnove sumnje da su uhapšeni državni službenici SIPA-e prekoračili granice svojih ovlaštenja u okviru predmeta kodnog naziva „Pero“

 

Državni službenici, zaposlenici Državne agencije za istrage i zaštitu koji su uhapšeni u okviru predmeta “Blic”, u skladu sa članom 58. Zakona o državnoj službi u Institucijama BiH, preventivno su suspendovani do okončanja istrage ili krivičnog postupka, potvrdio je za N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

 

Inače, Sud Bosne i Hercegovine na prijedlog Tužilaštva BiH službenicima SIPA-e - Predragu Mrđi iz Banja Luke i Boži Purkoviću iz Istočnog Sarajeva odredio jednomjesečni pritvor, potvrdili su za N1 iz ove institucije.

 

Podsjećamo, u okviru operativne akcije „Blic“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu na području Istočnog Sarajeva i Banja Luke 13. novembra 2019. godine uhapsili su dva državna službenika SIPA-e zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“.

 

Postoje osnove sumnje da su uhapšeni državni službenici SIPA-e prekoračili granice svojih ovlaštenja u okviru predmeta kodnog naziva „Pero“, saopštili su tada iz SIPA-e.

 

Kako saznajemo, službenici SIPA-e Predrag Mrđa i Božo Purković odavali su službene radnje koje su okviru predmeta "Pero" poduzimali policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštititu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!