maksimalni bodovi

Pet zvjezdica: Upravo je objavljeno koji je najsigurniji automobil na svijetu

Auto & Dom14.11.19, 15:14h

Pet zvjezdica: Upravo je objavljeno koji je najsigurniji automobil na svijetu
CX-30 je također dobio rezultat od 86 posto za zaštitu djece, 80 posto za ranjive sudionike u prometu i 77 posto za sigurnosne funkcije

 

NOVA Mazda CX-30, Mercedes GLB i Ford Explorer su jedini modeli koji su dobili 5 zvjezdica u najnovijoj rundi sigurnosnog testiranja NCAP-a (nezavisnog tijela koje procjenjuje sigurnost vozila u Europi), dok je Mazda dobila do sada najbolji rezultat za zaštitu odraslih putnika.

 

SUV model japanske kompanije postigao je rezultat od 99 posto u kategoriji zaštite odraslih putnika, a maksimalne bodove dobio je i za testove bočnog udara i simulaciju bočnog udara o drvo.

 

"Ovo je zaista impresivan model. U slučaju nesreće postoji jako malo mjesta koja su sigurnija od prednjih sjedišta Mazde CX-30", izjavio je Matthew Avery iz kompanije koja provodi NCAP testove.

 

CX-30 je također dobio rezultat od 86 posto za zaštitu djece, 80 posto za ranjive sudionike u prometu i 77 posto za sigurnosne funkcije.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!