Zahuktavaju se radovi na trasi Prve transverzale u Sarajevu

Odbijena tužba 'Pennyja', isključene struja i voda u bivšem depou GRAS-a: Stvoreni uslovi za rušenje novih objekata

Hronika13.11.19, 18:30h

Odbijena tužba 'Pennyja', isključene struja i voda u bivšem depou GRAS-a: Stvoreni uslovi za rušenje novih objekata
Zavod za izgradnju KS pokrenuo je izradu projektnog zadatka za elaborat uticaja izvođenja radova na instalaciji primarnog gasovoda sa prijedlogom rješenja u skladu sa Prvom transverzalom, koji će biti završen u roku deset dana

 

Na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale navedeno je kako je, prema informacijama kojima raspolažu, odbijena tužba “Pennyja” na Odluku o proglašenju javnog interesa Opštine Centar.

 

Na sastanku je zaključeno da ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejla Brčić, ministar finansija KS Amel Kovačević i predstavnik Zavoda za izgradnju KS održe sastanak sa Poreznom upravom, kako bi se predmeti koji se tiču eksproprijacije razmatrali kao prioritetni.

 

Najavljeno je da će do narednog sastanka Općina Centar uraditi parcelizaciju zemljišta na dionici puta od ulice Braće Begića do Bosnalijeka, kao da i će se donijeti nalazi inspekcija općina Centar, Novo Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcije poslove o eventualnim nelegalnim objektima koji se nalaze na dionici Prve transverzale.

 

Tokom dana isključena je struja i voda u bivšem depou GRAS-a, čime su se stekli uslovi za podnošenje zahtjeva prema Općini Centar za donošenje rješenja o rušenju objekata na ovom području.

 

Zavod za izgradnju KS pokrenuo je izradu projektnog zadatka za elaborat uticaja izvođenja radova na instalaciji primarnog gasovoda sa prijedlogom rješenja u skladu sa Prvom transverzalom, koji će biti završen u roku deset dana.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!