PROPALA BH. KOMPANIJA U NJEGOVIM RUKAMA

Hercegovački kralj toalet-papira ulaže 20 miliona KM u poznatu fabriku slatkiša: Petar Ćorluka u novom biznisu

Biznis Klub07.11.19, 13:14h

Hercegovački kralj toalet-papira ulaže 20 miliona KM u poznatu fabriku slatkiša: Petar Ćorluka u novom biznisu
Nakon proizvodnje toalet-papira i ulaska u hotelijerstvo s tvrtkom Mare Alta, Ćorluka, čije se bogatstvo procjenjuje na 150 milijuna eura, odlučio se okušati i u proizvodnji slastica

 

 

Poduzetnik Petar Ćorluka, vlasnik tvrtke Violeta, proizvođača toalet-papira Teta Violeta, u ponedjeljak je u Čapljini potvrdio da je napokon dovršen proces preuzimanja Laste, poznate čapljinske tvornice za proizvodnju keksa i vafla, koju je kupio u lipnju, piše Novac.hr.


Tom prilikom najavio je i investiciju u pogon od 10 milijuna eura, a kako nam je kazao u razgovoru, novac će ići za obnovu pogona i kupovinu modernije opreme za proizvodnju jer “stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljava europske standarde za proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova i instalacija”. Renovirana tvornica u pogon bi trebala biti puštena tijekom iduće godine, a Ćurluka je najavio i zapošljavanje lokalnog stanovništva.


- Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju ćemo uložiti maksimalan trud i sredstva kako bi dobili vrhunske proizvode. Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji – istaknuo je Ćorluka.


Nakon proizvodnje toalet-papira i ulaska u hotelijerstvo s tvrtkom Mare Alta, Ćorluka, čije se bogatstvo procjenjuje na 150 milijuna eura, odlučio se okušati i u proizvodnji slastica. Inače, proizvodnja u 60 godina starom čapljinskom konditoru, koji je od 2001. godine bio u većinskom vlasništvu požeškog Zvečeva, ugasila se 2017. godine kada je 150 radnika ostalo bez posla, a čemu su prethodili veliki štrajkovi radnika.


Imovina Laste je, nakon stečaja 2018., procijenjena na vrijednost od pet milijuna eura. Na bubnju za prodaju bila je tri puta, ali nije bilo zainteresiranih. Tek u lipnju 2019. godine, iz četvrtog pokušaja, Petar Ćorluka kupuje čapljinski pogon u aukciji koja je, za razliku od prethodna tri puta, održana bez početne cijene.


Iako Ćorluka nije htio otkrivati točan iznos preuzimanja Laste, može se pretpostaviti da je ta cifra bila ispod prvotne procijene od pet milijuna eura.


- Najveća vrijednost Laste jest u brendu i lokaciji, odnosno u blizini željezničke pruge. Uz to, moja generacija je odrasla uz Lastu. Bili su to oduvijek kvalitetni proizvodi, ali mi ćemo ih unaprijediti. Vratit ćemo najbolje brendove (kremaste štapiće, čajne kolutiće i štrudle), a cilj nam je i poboljšati kvalitetu. Zato sada provodimo istraživanja da vidimo što i kako se radi vani, u nekim od najboljih konditorskih pogona, kazao je Ćorluka.

 

(Novac.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još