samo u bih

Ko krade sajle na dvosjedu i kablove na liftovima?! Saboteri ugrožavaju zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu

Biznis Klub06.11.19, 10:59h

Ko krade sajle na dvosjedu i kablove na liftovima?! Saboteri ugrožavaju zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu
Ovo se događa nakon što je pred prošlogodišnju sezonu također izvršena sabotaža prekidanjem elektrokablova na liftu BX i uništavanjem staze

 


Informacije o sabotažama na Bjelašnici povećale su zabrinutost za uspješnost predstojeće zimske turističke sezone na olimpijskim planinama.

 

Općina Trnovo izrazila je zabrinutost povodom informacija direktora KJP ZOI ''''84 Kenana Magode da su na Bjelašnici počele dešavati sabotaže koje nanose štetu tom preduzeću, te ugrožavaju pripreme zimske sezone .

 

Preduzeće ZOI 84 izvijestilo je da su u posljednjih nekoliko dana ukradeni sigurnosna sajla na dvosjedu dužine 650m, kao i sigurnosni kabal na liftu na popularnoj stazi Kolijevka, što, kako je rečeno, može dovesti do narušavanja sigurnosti posjetilaca.

 

Ovo se događa nakon što je pred prošlogodišnju sezonu također izvršena sabotaža prekidanjem elektrokablova na liftu BX i uništavanjem staze.

 

Povodom najnovijih događaja Općine Trnovo apelira na policijske organe Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da hitno istraže saboraže, te javnosti saopće sve relevantne informacije u vezi s tim.

 

Također, pozivaju Vladu Kantona Sarajevo da dodatnim angažmanom omogući uspješan dovršetak priprema za predstojeću zimsku sezonu na Bjelašnici i Igmanu, te da se pravovremenim djelovanjem spriječi bilo kakva mogućnost štete tokom zimske sezone.

 

- Naime, s obzirom na velika ulaganja, koja su uglavnom izvršena u duhu dobre saradnje Općine Trnovo i Vlade Kantona Sarajevo, od ove zimske sezone se očekuje mnogo, te pozivamo na uzdržanost u javnom plasiranju informacija koje bi za posljedicu mogle imati širenje nesigurnosti, te posredno štete ne samo Općini Trnovo, već i Kantonu Sarajevo, navodi se u informaciji.

 

Na području Trnova, kako se dodaje, u ovoj godini se radi na više od deset projekata ukupne vrijednosti tri miliona KM.

 

(Indikator.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!