VIDEO KOJI JE IZAZVAO LAVINU

Vladislav Berić, specijalac koji je Čoviću rekao ‘dosta‘: Dok sam ja krvario, Dragan je bio ‘Jugosloven‘ i potpisivao se ćirilicom!

Front05.11.19, 11:43h

Vladislav Berić, specijalac koji je Čoviću rekao ‘dosta‘: Dok sam ja krvario, Dragan je bio ‘Jugosloven‘ i potpisivao se ćirilicom!
- Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banjaluke, žao mi je što nismo išli do Beograda - poručuje danas veteran Specijalne policije

 

 

Vladislav Berić bio je pripadnik 4. splitske brigade, branio je Kijevo i Kruševo, a od '93 zapovijedao Specijalnom policijom u Livnu.


Sudjelovao je u operacijama 'Zima '94'., 'Cincar', oslobađanju Kupresa, operacijama 'Skok 1' i 'Skok 2', 'Ljeto '95', ‘Oluja’, a na kraju rata, u septembra 1995., za vrijeme operacije 'Maestral', ranjen ja kod Jajca.


- Sada bih najradije zahvalio četniku koji me pogodio, jer inače danas ne bih imao mirovinu, niti bih imao od čega živjeti - priznao je Berić.


U žižu bh. javnosti ovaj veteran Specijalne policije dospio je nakon što je Draganu Čoviću jasno i glasno poručio: Dosta!  

 

- Dok sam se ja kao dragovoljac za Hrvatsku borio u Kruševu, Dragan Čović izjašnjavao se ‘Jugoslavenom‘ i potpisivao ćirilicom", izjavio je Berić u emisiji "Bujica" Z1 televizije.

 

On je u nedjelju na Kupresu prekinuo svečanu akademiju povodom 25. obljetnice oslobođenja i "oprao" Dragana Čovića i Borjanu Krišto.

 

- Prvi mi je na istupu čestitao general Željko Glasnović - rekao je Berić, uz napomenu da je primio na stotine čestitki hrvatskih branitelja iz regije.


- Moja dva sina morala su u Njemačku, jednog nisam mogao poslati na fakultet u Mostar, a njihova djeca se uhljebljuju i bahate - ispričao je pred kamerama ponosni hrvatski branitelj iz Livna, koji se kao dragovoljac u Hrvatsku vojsku javio još 1990. godine.


Na kraju emisije je poručio:

 

-  Ne samo da mi je žao što smo stali kod Banjaluke, žao mi je što nismo išli do Beograda!

 

Pogledajte gostovanje Vladislava Berića u emisiji 'Bujica':

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još