video/ građani uznemireni

Novo podrhtavanje tla u Travniku i okolici, pogledajte kako je izgledala stara cesta za Vlašić

Hronika03.11.19, 09:33h

Novo podrhtavanje tla u Travniku i okolici, pogledajte kako je izgledala stara cesta za Vlašić
Admir Hadžimemrić, načelnik Općine Travnik je izjavio da su sve nadležne službe u pripravnosti i spremne da intervenišu na terenu


Jutros oko 6.30 sati građane Travnika i okoline ponovo je uznemirio zemljotres, koji je doduše bio blaži u odnosu na jučerašnje podrhtavanje.

 

Euromediteranski seizmološki centar epicentar jutrošnjeg zemljotresa bio je u srednjoj Bosni na Vlašiću, a iznosio je 3,3 stepena po Rihteru. Zemljotresi ove jačine uglavnom ne izazivaju materijalnu štetu, ali s obzirom da dolazi nakon jučerašnjeg jačeg potresa, građani su na oprezu.

 

Kako javlja portal Travnički.info, sinoć u 23.01 su se na platou Babanovac na Vlašiću ponovo su se osjetila dva zemljotresa, također blaža.

 

Novi udar izazvao je odrone na staroj cesti za Vlašić koja je jučer bila zatvorena do uklanjana kamenja sa kolovoza.

 

 

Pogledajte kako je sinoć izgledala stara vlašićka cesta.


Admir Hadžimemrić, načelnik Općine Travnik je izjavio da su sve nadležne službe u pripravnosti i spremne da intervenišu na terenu.

 

- Trenutno nemamo dojava o nekim većim štetama izuzev rušenja dimnjaka i nastanka napuklina na objektima, rekao je Hadžiemrić.

 

Podsjetimo, centralno područje BiH jučer je pogodio zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihteru.

 

Podrhtavanje se dogodilo u 15.13 sati, a epicentar je bio 85 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, odnosno u blizini Turbeta.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!