DEMANTI IZ VISOKE ŠKOLE eMPIRICA Brčko

Nije tačno da nemamo akreditaciju! Sve diplome izdate u ovoj visokoškolskoj ustanovi su zakonski utemeljene!

Hronika01.11.19, 11:57h

Nije tačno da nemamo akreditaciju! Sve diplome izdate u ovoj visokoškolskoj ustanovi su zakonski utemeljene!
Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA posjeduje dozvolu za rad - licencu i prvu AKREDITACIJU izdatu od strane Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, te su i skladu sa tim sve diplome izdate od strane ove visokoškolske ustanove zakonski utemeljene odnosno regularne - navodi se u demantiju

 

 


Povodom teksta pod naslovom: „Ovo su škole i univerziteti koji u BiH izdaju diplome, a nisu akreditirani“, koji je objavio portal Faktor pozivajući se na podatke Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete BiH, a koji je prenio i DEPO Portal, iz Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA Brčko upućen je demanti te pojašnjenje statusa ove visokoškolske ustanove.

 


Demati uz priložene dokumente prenosimo u nastavku teksta...

 

Između ostalog, kao neakreditirana visokoškolska ustanova navedena je i Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacije eMPIRICA Brčko. Obzirom da smatramo da ste aporstorfirajući status ove Visoke škole objavili nepotpunu informaciju koja kod Vaših čitatelja može izazvati pogrešne reakcije i nanijeti štetu ovoj Visokoj školi, molimo Vas da objavite potpunu informaciju o statusu ove visokoškolske ustanove, kako slijedi:

 
Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA posjeduje dozvolu za rad - licencu i prvu AKREDITACIJU izdatu od strane Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, te su i skladu sa tim sve diplome izdate od strane ove visokoškolske ustanove zakonski utemeljene odnosno regularne.


Nadalje, Visoka škola eMIPIRICA je Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta  podnijela zahtjev za institucionalnu akreditaciju još 16.01.2015. godine, koji iz nama nepoznatih razloga još nije okončan, i pored stalnog insistiranja na okončanju ovog postupka. Također ova Visoka škola je pokrenula i postupak za osnivanje i novih studijskih programa, no Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta je ovaj postupak prekinulo do rješavanja pitanja akreditacije, smatrajući da je ovo prethodno pitanje za daljnjii razvoj ove Visoke škole.  Ovaj postupak je u toku, o čemu svjedoči i zaključak Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta broj: 07-1154SO-004/19 od 22.05.2019. godine.

 
Dakle, Visoka škola eMPIRICA posjeduje urednu prvu akreditaciju, koja je validna do okončanja postupka institucionalne akreditacije koji je u toku, te su sve diplome koje je izdala i koje će izdati ova visokoškolska ustanova u potpunosti u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima, odnosno zakonski regularne, a što je potvrđeno i u aktu Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta broj: 07-1154SO-009/18 od 26.07.2018. godine koji dostavljamo u prilogu.


Nadamo se da ćete ovo pojašnjenje objaviti, te Vas molimo da se za sve informacije koje se na bilo kakav način tiču rada i poslovanja ove visokoškolske ustanove obratite menadžmentu Visoke škole, kako bismo izbjegli objavljivanje eventualnih nepotpunih ili pogrešnih informacija. Ova Visoka škola ostaje otvorena za sve oblike saradnje, navodi se u saopštenju Visoke škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA Brčko.

 

empirica-brcko-doc1
empirica-brcko-doc2
empirica-brcko-doc3

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!