Bivši ljubavnici sreli se u Banjoj Luci

Sonja Bašić na suđenju: Htio je da me ubije! Halid Muslimović: Provjeravao sam da li si živa, pošto si bila pijana!

Showbizz29.10.19, 20:27h

Sonja Bašić na suđenju: Htio je da me ubije! Halid Muslimović: Provjeravao sam da li si živa, pošto si bila pijana!
Sonja Bašić došla je iz Australije da dokaže da ju je Halid Muslimović pretukao, on tvrdi da je to laž

 

Halid Muslimović danas se prvi put suočio s bivšom ljubavnicom Sonjom Bašić u Osnovnom sudu u Banjaluci po optužbi da ju je brutalno pretukao u julu mjesecu 2018. godine, piše Kurir.


Bosanski pjevač u zgradu suda stigao je sa svojim advokatom. Dok je prolazio pored novinara, samo je rekao da nema čega da se plaši i da je spreman. Međutim, brzo se ispostavilo da nije bio u pravu, jer ni on ni njegov advokat nisu adekvatno odgovarali na Sonjine optužbe, a tražili su i pauzu kako bi se dogovorili o pitanjima koja će joj postaviti.


Nakon što je pročitan optužni predlog, Bašić je dobila riječ:

 

- Halida sam upoznali u novembru 2015. na njegovom nastupu u Australiji. Od tada smo u emotivnoj vezi. Na početku je sve bilo u redu. Osim ljubavnog, imali smo i poslovni odnos. Dogovorili smo se da ja njemu pomognem u otplaćivanju dugova. Davala sam mu novac, sve dok nisam shvatila da njega samo moje pare zanimaju. Tada sam odlučila da raskinem s njim.


Na ove njene riječi Halid se smijao pa ga je sudija opomenuo zbog nedoličnog ponašanja. Bašić, koja je došla iz Australije, nastavila je svoj iskaz:


- Došla sam u Banjaluku u julu prošle godine s namjerom da se s Halidom na lijep način dogovorim o otplati duga. Trebalo je u srijedu da mi uplati 12.000 eura, ali to nije učinio pa sam odlučila da odem na njegov nastup u Kozarac u četvrtak uveče. Tu smo se sreli, bila sam s prijateljima za stolom, a on je stalno dolazio kod nas. Nakon fajronta, zamolila sam ga da me odveze do taksi stanice, koja je na sto metara odatle. U autu sam ga pitala zašto mi nije uplatio pare, tad je on podivljao, počeo da me psuje, prijeti, a zatim je dodao gas i krenuo ka Banjaluci. Onda je počeo da me udara rukom po licu, pa se zaustavio, uhvatio me za kosu, izbacio napolje, gdje sam pala na veliki kamen i povrijedila kuk. Onda me je vratio u kola i sve do Banjaluke me tukao rukama po licu. Po dolasku sam rekla da ću zvati policiju, što ga je razbjesnilo pa mi je polupao telefon, izbacio me na beton i odvezao se. Nisam mogla da pozovem policiju jer nisam znala broj, pa sam po ulasku u stan fotografisala svoje povrede i poslala ih advokatu. Sutradan sam otišla u bolnicu na pregled, pa u policiju, i podnijela prijavu.

 

Muslimović je rekao da želi da postavi pitanja bivšoj ljubavnici. Zanimalo ga je koliko je popila alkohola te večeri, kao i koliko dugo se zadržala na pločniku nakon što ju je izbacio iz kola. Kada je rekla da ne zna tačno jer je bila u šoku, Halid je odgovorio:

 

- To je laž. Ti nisi dugo bila na pločniku ispred zgrade. Ja sam se poslije tri minuta kolima vratio da vidim kako si, da li si živa, pošto si bila pijana.


Sonjin advokat Dragan Tolimir tražio je da svjedoči i vještak i da se izjasni o tjelesnim povredama, što će se i dogoditi 10. decembra, na sljedećem pretresu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još