ima li nade za ovaj naš zastoj

Članovi Predsjedništva u Briselu, Mogherini ima posljednju večeru na funkciji: Hoće li susret pomoći formiranju vlasti u BiH?

Front29.10.19, 07:50h

Članovi Predsjedništva u Briselu, Mogherini ima posljednju večeru na funkciji: Hoće li susret pomoći formiranju vlasti u BiH?
Dodik je Mogherini, kao i ostatku zvaničnog Brisela dao još više materijala za razgovor ističući da SNSD gubi interes za učešće u institucijama vlasti na nivou BiH, te ponovivši da nikada neće pristati na uslovljavanje i članstvo u NATO

 

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović danas putuju u Brisel na oproštajnu večeru još aktuelne visoke predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, koja broji posljednje dane na ovoj funkciji.


Mogherini bi, kako je jučer rekao Dodik, s njim i drugim članovima Predsjedništva BiH razgovarati o zastoju u formiranju vlasti na nivou BiH. Dali će ih dodatno utješiti zbog odluke Vijeća EU o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji ostaje da se vidi.

 

Dodik je Mogherini, kao i ostatku zvaničnog Brisela dao još više materijala za razgovor ističući da SNSD gubi interes za učešće u institucijama vlasti na nivou BiH, te ponovivši da nikada neće pristati na uslovljavanje i članstvo u NATO.

 

Upravo o tome se, otkrio je javnosti, usaglasio zajedno s liderom HDZ-a Draganom Čovićem na ručku u Bratislavi čiji je domaćin bio šef diplomatije Slovačke i bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak.

 

To je, cijeni se, i bio razlgo da se otkaže za jučer sazvan sastanak delagacija SDA i HDZ-a, a lider SDA Bakir Izetbegović je poručio da u BiH nikad nije dobro kad se sastaju samo dvojica.

 

– Čović je svojevremeno vrlo nervozno reagovao kada sam sjeo s Dodikom i riješio problem Mehanizma koordinacije -kazao je Izetbegović.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još