VIDEO/ BRUTALNO ISKRENI DR. KARAJLIĆ

Ognjen: Jesi li izdajnik? Nele: Da sam ostao u Sarajevu, možda bih to bio, jer moje ime više 'leži' Palama... Nisam četnik!

Mediji28.10.19, 13:38h

Ognjen: Jesi li izdajnik? Nele: Da sam ostao u Sarajevu, možda bih to bio, jer moje ime više 'leži' Palama... Nisam četnik!
U brutalno iskrenom razgovoru sa Ognjenom Blagojevićem, Karajlić je govorio o svojim stavovima, detaljno pojasnio zašto je otišao iz Sarajeva i kako sada gleda na sve što se desilo i što se trenutno dešava, kako je razmišljao devedesetih godina prošlog vijeka, ali i šta danas misli o prostoru Bosne i Hercegovine i svom bivšem gradu

 

 

Nenad Janković pozantiji kao Nele Karajlić, jugoslovenski rok muzičar, kompozitor, glumac, pisac i nekadašnji televizijski režiser u Јugoslaviji, član rok grupe “Zabranjeno pušenje” bio je gost emisije “Ognjena zemlja” TV1, koja je emitovana u nedjelju, 27. oktobra.


U brutalno iskrenom razgovoru sa Ognjenom Blagojevićem, Karajlić je govorio o svojim stavovima, detaljno pojasnio zašto je otišao iz Sarajeva i kako sada gleda na sve što se desilo i što se trenutno dešava, kako je razmišljao devedesetih godina prošlog vijeka, ali i šta danas misli o prostoru Bosne i Hercegovine i svom bivšem gradu.

 
- Jesi li izdajnik - upitao ga je Blagojević na početku razgovora.


- Zavisi kako za koga, za neke sam izdajnik, za druge heroj... Možda bih bio izdajnik da sam ostao u Sarajevu, jer moje ime i prezime više 'leži' Palama, budimo iskreni - odgovorio je Nele.


- Jesi li četnik?


- Ne, nikad nisam bio četnik, svi moji u familiji bili su komunisti i partizani. Samo jedan dio familije s majčine strane bio je i sa jedne i sa druge strane...


- Mrziš li Sarajevo?


- Ma ne, zašto bih ga mrzio?


- Jesi li protjeran iz Sarajeva ili si sam otišao?


- Pa sad, nisam baš protjeran ali... Možeš misliti šta bi sa mnom bilo u ratu, ako sam ja 2015. imao problem?! Jer ja ne bih bio u stanju da držim jezik za zubima...


Govoreći o tome kako mu danas izgleda Sarajevo, Karajlić je, između ostalog, rekao:

 

- Ja nemam neku pretjeranu patnju sa te strane. Ja imam drugu vrstu patnje. Ja ne mogu da vjerujem da je taj narod dole još uvijek tako glup. Ja ne mogu da vjerujem da se od ‘92 do danas ništa nije promijenilo. Ja ne mogu da vjerujem da oni svi i dalje pristaju na istu matricu koja ih je sahranila… - rekao je Karajlić.


Pogledajte kompletnu emisiju iz dva dijela...

 

Pročitajte još:

VIDEO/ FRONTMEN 'ZABRANJENOG PUŠENJA' OTVORENO
Sejo Sexon: Neletov doprinos je neprocjenjiv, ali hvala Bogu da njegov identitet nije identitet Sarajeva

 

 
 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 237

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još