dokle seže vršnjačko nasilje?!

'Možeš da biraš da sam skočiš s trećeg sprata ili da te mi bacimo': Majka otkrila kakvo maltretiranje joj sin trpi u školi...

Hronika26.10.19, 15:29h

'Možeš da biraš da sam skočiš s trećeg sprata ili da te mi bacimo': Majka otkrila kakvo maltretiranje joj sin trpi u školi...
Ivana smatra da je školskom rukovodstvu najbitnije da se priča zataška kako oni ne bi imali problema. S druge strane, nasilje se nastavilo do danas

 

Ivana Popović tvrdi da je njen sin Luka već sedam godina izložen maltretiranju grupe dječaka, a direktorka i uprava Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš" u Beogradu pored brojnih molbi, na to nisu reagovali - piše Kurir

 

- Moje dete trpi nasilje od prvog razreda. To se u početku zataškavalo. Pa smo mi, kada smo saznali, ćutali, misleći da će da prođe. Kada je Luka došao u peti razred, prvih mesec je odbijao da ide u školu. Tada smo saznali da je jedan od dečaka pokušao da ga baci sa trećeg sprata - kaže Ivana.


Prema Ivanininim rečima, Luku su obarali na zemlju, šutirali, otimali mu ranac i jaknu, psihički maltretirali, ali škola nije mnogo učinila.

 

- Mi smo sve prijavili direktorki. Ona nas je zamolila da "ne širimo priču dalje" i da sve ostane u okviru škole. Posle toga ništa nisu preduzeli - kaže Lukina majka.

 

Ivana smatra da je školskom rukovodstvu najbitnije da se priča zataška kako oni ne bi imali problema. S druge strane, nasilje se nastavilo do danas.

 

- Pre samo nekoliko dana mu je, na trećem spratu škole, prišla ista grupa dečaka. Rekli su mu da može da bira da li će sam da skače sa prozora ili će oni da ga bace. Takođe, saznala sam da su ga isti dečaci jednom prilikom zaključali u toaletu i nisu mu dozvoljavali da izađe - rekla je Lukina majka.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još