ogorčena majka o iskustvu s bh. zdravstvom

Tako je to u BIH: 'Čekam s bebom dva sata, doktorica pravi pauzu tri puta, a sestre listaju katalog Avona... Sramota, plaćamo vas!'

Hronika24.10.19, 16:53h

Tako je to u BIH: 'Čekam s bebom dva sata, doktorica pravi pauzu tri puta, a sestre listaju katalog Avona... Sramota, plaćamo vas!'
Direktoru te ustanove već su se više puta obraćali građani s pritužbama na glavnu pedijatricu, no nikad se ništa nije poduzelo

 

Da je situacija u bh. zdravstvu po mnogim pitanjima ispod zadovoljavajućeg nivoa, znaju mnogi. Pritužbe građana i pacijenata na zdravstveni sistem vrlo su česte u svim dijelovima BIH.

 

Redakciji DEPO portala s pritužbom na rad našeg zdravstva obratila se ogorčena majka jednogodišnje bebe, koja je, kako kaže, doživjela izuzetno neugodnu situaciju u Goraždu te je ovim putem željela skrenuti pažnju javnosti na probleme s kojima se nije susrela samo ona.

 

Naime, u razgovoru s Minelom Bogdanić, saznajemo da ovo nije prvi put da se u Domu zdravlja 'Isak Samokovlija' u Goraždu odvijaju nedopustive situacije te da su se direktoru te ustanove već više puta obraćali građani s pritužbama na doktoricu pedijatricu, no nikad se ništa nije poduzelo.

 

Pismo ove majke prenosimo u cijelosti: 

 

Kakvo rasulo zdravstvenog sistema grada Goražda. Ne za odrasle, nebitni smo sami sebi u nekim situacijama. Ali da ne možemo svoju djecu odvesti pedijatru ni kada je u pitanju blaga upala, e to je zabrinjavajuće! 

 

Prvi put se susrećem. Čekam sa bebom od godinu dana 2 sata. Doktorica pravi pauzu 3 puta. Narod se buni između sebe, a naše divne medicinske sestre se nešto bune na to što majke rondaju da nije u redu da se pravi pauza svako malo.

 

Sestre koje listaju katalog Avona, sjede, dosadno im, imaju pravo bilo šta da kažu majkama koje čekaju red. Sestre koje su toliko ljubazne da te ne persiraju kada dođeš, da ne uzvrate pozdrav, a ne d'o Bog da ti se koja nasmije. O ulasku u ordinaciju ne želim ni da komentarišem.

 

Bravo za Goražde i naše zdravstvo, kao i za nadležne koji nekada mogu obratiti pažnju na pomenute.


MI vas plaćamo (mi, koji čekamo kada ćete se smilovati da nas primite, mi kojima je vašeg bezobrazluka i neznanja preko glave)!
A naše medicinske sestre boli glava svaki dan jer se narod buni na naš sistem. Ne mogu na miru listati kataloge. Sram da nas bude!

 

Minela Bogdanić, MA. saobraćaja (majka jednogodišnje bebe).

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još