burno tokom velikog kulturnog događaja

Sukob na Sajmu knjiga u Beogradu zbog Šešelja: 'Došle su njegove gorile i otele nam...'

Hronika22.10.19, 20:10h

Sukob na Sajmu knjiga u Beogradu zbog Šešelja: 'Došle su njegove gorile i otele nam...'
- Činjenica je da je to žalosna pojava koja se dešava na Sajmu knjiga u Beogradu i da je posljedica politike koja nas jako dugo unižava


Član Pravnog tima Pokreta slobodnih građana (PSG) Živojin Ivković pokrenuo je prikupljanje potpisa da Sajam knjiga u Beogradu uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, na šta su reagovale Šešeljeve pristalice koje su, kako je rekao Ivković, "otele i uništile prikupljene potpise".

 

- Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način istražiti incident i pokrenućemo krivične prijave, rekao je za FoNet Ivković, povodom neprijatnosti koju je doživio sa pripadnicima Srpske radikalne stranke (SRS) na Sajmu knjiga.

 

On je objasnio da je pokrenuo prikupljanje potpisa da Sajam knjiga uskrati gostoprimstvo Vojislavu Šešelju kao osuđenom ratnom zločincu, a da su Šešeljeve pristalice otele i uništile prikupljene potpise.

 

- Činjenica je da je to žalosna pojava koja se dešava na Sajmu knjiga u Beogradu i da je posljedica politike koja nas jako dugo unižava, rekao je Ivković.

 

- Došle su gorile Vojislava Šešelja i otele nam peticiju sa potpisom građana. Poslije su se pojavili drugi koji su komšijskom štandu porušili knjige sa pulta jer su nepismeni i nisu prepoznali da je to tuđi štand, tvrdi Ivković.

 

On je za FoNet rekao da je pozvao policiju koja je kontaktirala dežurnog javnog tužioca, ali on je, kako Ivković navodi, konstatovao da ne postoje elementi krivičnog djela.

 

Ivković ipak smatra da postoje jer su mu, kako je rekao, na drastičan način uskraćena građanska prava.

 

- Moj pravni tim će sigurno na adekvatan način ovo istražiti i pokrenućemo krivične prijave, izjavio je Ivković.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još