Zatečen dopisom Sabine Sarajlija

Memić glavnoj tužiteljici predao dokaze da je Dženan ubijen: Je li moje da istražujem ko je ubica ili to radi Tužilaštvo?!

Hronika18.10.19, 18:10h

Memić glavnoj tužiteljici predao dokaze da je Dženan ubijen: Je li moje da istražujem ko je ubica ili to radi Tužilaštvo?!
Državno tužilaštvo je zbog slučaja Dženan Memić otvorilo istragu za organizirani kriminal, a već je ispitano više svjedoka te će istraga biti proširena. Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen te da je tadašnja glavna tužiteljica KS Dalida Burzić podigla lažnu optužnicu koju je zastupalo osam tužilaca tokom sudskog postupka.

 

Nakon što je glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija zatražila od Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana Memića da dostavi dokaze o smrti svog sina, on je to danas i učinio.

 

Kako je potvrdio za Novinsku agenciju Patria, na ruke glavnoj tužiteljici dostavio je smrtni list svog sina kao i dopis tadašnje glavne tužiteljice Dalide Burzić od 6. maja 2016. godine u kojem ga je obavijestila da je Dženan ubijen i da je o tome upoznata cjelokupna javnost.

 

U dopisu je navedeno da je Kantonalno tužilaštvo otvorilo istragu za ubistvo Dženana Memića 7. marta 2016. godine. Memić je ostao zatečen dopisom tužiteljice Sarajlija o dostavljanju dokaza o smrti njegovog sina Dženana Memića.

 

„Ja tražim ubicu, je li moje da ja istražujem ko je ubica ili to treba da radi Tužilaštvo. Sabina Sarajlija treba da prekriži svoju diplomu. Pitam Sabinu Sarajlija je li se ona pridružuje ovim kriminalcima, je li ona štiti ubice kao što je štitila Dalida Burzić. I Sabinu Sarajlija čeka krivična prijava, očito je da štiti kriminal. Ona zna šta je naslijedila, Dženan je ubijen, ubice se skrivaju pomagači su Dalida Burzić i Sead Kreštalica i ostali“, kazao je Memić pitajući se kako je moguće da svi znaju da je Dženan ubijen osim Tužilaštva KS i glavne tužiteljice.

 

Podsjećamo, Dženan Memić je u noći 8. februara 2016. godine pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio povrede dok je šetao Velikom alejom u društvu Alise Mutap. Preminuo je 15. februara 2016. godine. Tužilaštvo KS vodilo je istragu za saobraćajnu nesreću, pa za ubistvo po nepoznatom počiniocu, pa ponovo za saobraćajnu nesreću. Prvostepenom presudom Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni su krivice za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja, da bi je Vrhovni sud FBiH poništio i vratio slučaj na ponovno suđenje. Uz to je naloženo i novo timsko saobraćajno vještačenje koje je završeno. Tim saobraćajnih vještaka zajedno sa vještacima medicinske struke sačinio je nalaz koji bi trebao do kraja rasvijetliti smrt mladića.

 

Državno tužilaštvo je zbog slučaja Dženan Memić otvorilo istragu za organizirani kriminal, a već je ispitano više svjedoka te će istraga biti proširena. Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen te da je tadašnja glavna tužiteljica KS Dalida Burzić podigla lažnu optužnicu koju je zastupalo osam tužilaca tokom sudskog postupka. U međuvremenu Burzić je prije isteka mandata napustila poziciju glavne tužiteljice KS i imenovana je za sudiju Suda BiH u februaru ove godine iako se u isto vrijeme protiv nje vodio disciplinski postupak zbog neprimjerenog kontakta sa ocem stradalog mladića i davanja izjava o sudskom postupku koji se vodio.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!