Zbog pogrešnih interpretacija

Nema više informacija o slučaju Lane Bijedić: Javnost uznemirena, Tužilaštvo ZHK donijelo kategoričnu odluku!

Hronika18.10.19, 09:31h

Nema više informacija o slučaju Lane Bijedić: Javnost uznemirena, Tužilaštvo ZHK donijelo kategoričnu odluku!
U izvješću se zaključuje kako će spomenuto tužiteljstvo o ovom slučaju javnost izvijestiti kada to bude smatralo shodnim

 

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu izvijestilo je u petak kako zbog pogrešnih interpretacija te zlouporabe neformalnih razgovora od strane pojedinih medijskih kuća, do daljnjeg neće davati izjave, odnosno informacije u slučaju pronalaska mrtvog tijela Lane Bijedić iz Mostara.


 Navodi se kako se nanosi ogromna šteta u istraživanju ovog slučaja i stvara pogrešna percepcija u javnosti koja je ionako uznemirena tim nemilim događajem.


 - Osobno mogu potvrditi da sve policijske agencije u BiH koje su uključene u ovaj slučaj ulažu maksimalne napore da se riješi ovaj slučaju - kazao je županijski tužitelj Josip Aničić.


U izvješću se zaključuje kako će spomenuto tužiteljstvo o ovom slučaju javnost izvijestiti kada to bude smatralo shodnim.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još