'Mi radimo punom parom'

Milionsko dugovanje: FlyBosnia dala nalog osoblju da planira izmještanje aviona

Biznis Klub15.10.19, 20:52h

Milionsko dugovanje: FlyBosnia dala nalog osoblju da planira izmještanje aviona
Cvijetić kaže da uprkos problemima koji su se pojavili, FlyBosnia saobraća na linijama iz Sarajeva ka Rijadu i Londonu

 

- Imamo podršku Međunarodnog aerodroma Sarajevo, međutim, njihovi uvjeti, tarife i naknade poslovanja nisu u skladu s razvojnim pristupom drugih gradova u regiji.

 

Kazala je to u izjavi za Faktor Aida Cvijetić, glasnogovornica aviokompanije FlyBosnia, komentirajući probleme koji su su pojavili između ove kompanije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a koji su rezultirali milionskim dugovanjem novoosnovane avionske kompanije prema Sarajevskom aerodromu.

 

Cvijetić kaže da uprkos problemima koji su se pojavili, FlyBosnia saobraća na linijama iz Sarajeva ka Rijadu i Londonu. Ona najavljuje i novu liniju za Rim. Kaže da će od 17. do 20. novembra biti obavljen promotivni let, kojim će u BiH dovesti stotinjak novinara, influensera i predstavnika turističkih agencija.

 

- Mi radimo punom parom – kazala je Cvijetić, koja nije detaljnije mogla komentirati informacije o finansijskim problemima u kompaniji.

 

Upitana o mogućem preseljenju baze iz Sarajeva u Mostar i Tuzlu, Cvijetić kaže da je FlyBosnia dala nalog svom tehničkom osoblju da planira izmještanje aviona na aerodrome u Mostar i Tuzlu, ali da ni tom pitanju nema više informacija.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još