tužilaštvo ks

Predložen pritvor Edvinu Avdiću osumnjičenom za ubistvo na Stupu

Hronika14.10.19, 12:37h

Predložen pritvor Edvinu Avdiću osumnjičenom za ubistvo na Stupu
Avdić se sumnjiči za ubistvo počinjeno u subotu rano ujutro ispred ugostiteljskog objekta u blizini pijace u sarajevskom naselju Stup, gdje je pronađeno beživotno tijelo djevojke Sumejje D. (1994.)

 

Postupajuca tužiteljica TUžilaštva Kantona Sarajevo (KS) predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu (KSS) određivanje jednomjesecnog pritvora Edvinu Avdiću, osumnjičenom za ubistvo.

 

Kako je medijima saopćila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, pritvor Avdiću je predlozen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze, kao i ponoviti krivično djelo, te zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

 

Avdić se sumnjiči za ubistvo počinjeno u subotu rano ujutro ispred ugostiteljskog objekta u blizini pijace u sarajevskom naselju Stup, gdje je pronađeno beživotno tijelo djevojke Sumejje D. (1994.).

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!