Pripreme pred početak ski sezone

Dodik 30. novembra otvara gondolu na Jahorini: Prevoziće 2.700 skijaša na sat, imaće 36 kabina...

Hronika11.10.19, 18:27h

Dodik 30. novembra otvara gondolu na Jahorini: Prevoziće 2.700 skijaša na sat, imaće 36 kabina...
Želimo da istaknemo kvalitet Јahorine i da do skijaša dođe informacija da planina i dalje ima najbolji odnos cijena i kvaliteta u regionu, budući da smo 90 odsto jeftiniji od prve naše najbliže konkurencije ili destinacije, poručio je Ljevnaić

 

 

Generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić rekao je Srni da je na planini tokom ljeta mnogo urađeno, a jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata je izgradnja gondole čije je otvaranje zakazano za 30. novembar.

 

Prema njegovim riječima, prva kabinska gondola na Јahorini ima 36 kabina u koje se može smjestiti po 10 lica, dok je kapacitet godnole 2.700 skijaša na sat, što će pomoći bržem vertikalnom transportu tokom zimskog perioda ka vrhu planine.

 

On je naveo da su ispod gondole izgrađene tri nove staze od kojih će jedna biti osnježena, dodajući da su staze nove, blage, široke i uređene po FIS standardima.

 

– Gradimo i lift, pet kilometara rasvjete, potpuno novi sistem naplate ski-karata. Time želimo da istaknemo kvalitet Јahorine i da do skijaša dođe informacija da planina i dalje ima najbolji odnos cijena i kvaliteta u regionu, budući da smo 90 odsto jeftiniji od prve naše najbliže konkurencije ili destinacije – poručio je Ljevnaić.

 

Ljevnaić je istakao i da će sutra u Beogradu biti zvanično otvorena jedna od najvećih promocija gondole – novog turističkog sadržaja na olimpijskoj planini. Promocija će trajati do 14. oktobra.

 

Otvaranje gondole zakazano je za 30. novembar, a otvoriće je srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon čeka će uslijediti koncert Saše Matića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!