VIDEO/ PRIČA IZ ZAVODA PAZARIĆ

Čija smo mi briga?! Nisam mogao da vjerujem da se tako radi, osjetio sam da je prevara... Pitao sam čija su to sredstva?

Nedjeljni magazin11.10.19, 13:07h

Čija smo mi briga?! Nisam mogao da vjerujem da se tako radi, osjetio sam da je prevara... Pitao sam čija su to sredstva?
Uslovi u kojima živi 350 štićenika ove ustanove daleko su od uslova koje zaslužuju. Međutim, njihov entuzijazam ništa ne može pokolebati

 


 


Promjenom rukovodstva u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić prije četiri mjeseca, javnosti su prvi put objelodanjene nepravilnosti koje su se ovdje godinama dešavale.


Uslovi u kojima živi 350 štićenika ove ustanove daleko su od uslova koje zaslužuju. Međutim, njihov entuzijazam ništa ne može pokolebati.


Kamere Radija Slobodne Evrope bile su u Zavodu i donose priču o štićenicima koji se uspješno bave sportom, čak osvajaju i medalje.


Ovo je njihova priča, njihovi snovi i želje, a mnogima najteže pada št više od deset godina nisu otišli svojim kućama... 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!