nema vrhunskg užitka prije toga

To je ta MAGIČNA brojka: Evo koliko je tačno minuta potrebno ženi da doživi orgazam

DEPO PLUS08.10.19, 13:50h

To je ta MAGIČNA brojka: Evo koliko je tačno minuta potrebno ženi da doživi orgazam
Ako uzmemo računicu iz filmova, ženama treba manje od minutu da postignu orgazam. No, svi dobro znamo kako se seks u stvarnom životu itekako razlikuje od onog holivudskog


U istraživanju je sudjelovalo 645 žena te su koristile štopericu kako bi zabilježile koliko im je vremena trebalo da postignu orgazam.

 

Ako uzmemo računicu iz filmova, ženama treba manje od minutu da postignu orgazam. No, svi dobro znamo kako se seks u stvarnom životu itekako razlikuje od onog holivudskog. Nova studija je otkrila koliko je vremena potrebno prosječnoj ženi da bi doživjela vrhunac tijekom seksualnog odnosa.


Izdrži još malo


U istraživanju je sudjelovalo 645 žena iz 21 zemlje svijeta te su koristile štopericu kako bi zabilježile koliko im je vremena trebalo da postignu orgazam.

 

Znanstvenici su studiju označili kao prvu ove vrste, a njena misija je bila da izmjeri 'latentnost orgazma', odnosno vrijeme između početka uzbuđivanja i orgazma.

 
Rezultati su objavljeni u ‘The Journal of Sexual Medicine’, a oni kažu da je u prosjeku ženi potrebno 13 minuta i 25 sekundi do orgazma. Zabrinjavajući podatak je taj da jedna od šest žena nije uopće doživjela vrhunac.


Muškarcima ne treba puno


Također, treba istaknuti da se vrijeme koje je ženama bilo potrebno za vrhunac kretalo od pet minuta do nešto više od 21 minute. Zanimljivo je da dob i dužina veze uopće nisu utjecali na rezultate studije, kao i da se rezultati kod žena ne mogu uspoređivati s onim kod muškaraca.

 

Ono što trebate znati jeto da je ženama potrebno duplo više vremena nego muškarcima za postizanje orgazma. Studija iz 2009. otkrila je kako je muškarcima u prosjeku trebalo šest minuta za orgazam.

 

(Zivim.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!