Nakon hapšenja više službenika

MUP KS o korupciji u vlastitim redovima: 'Svaki uposlenik koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan'

Hronika07.10.19, 16:32h

MUP KS o korupciji u vlastitim redovima: 'Svaki uposlenik koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan'
MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo

 


Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je pod nadzorom i u skladu s naredbom Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS.


- Ovo je dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima jačamo integritet u radu, ali i vratimo povjerenje građana u rad Ministarstva.


Odlučni smo da se obračunamo sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja naših uposlenika i samim tim doprinesemo borbi protiv korupcije koja predstavlja najveću opasnost za naše društvo.


Naglašavamo, MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!