nakon slučaja enver zornić

Dositej Perić: Pozivam našeg druga Damira Mašića, principijelnu i moralnu osobu, da podnese ostavku

Front05.10.19, 10:25h

Dositej Perić: Pozivam našeg druga Damira Mašića, principijelnu i moralnu osobu, da podnese ostavku
Na početku gostovanja govorio je o slučaju Envera Zornića, kadra SDP-a, koji je na mjesto direktora Toplana u Sarajevu imenovan iako ima presudu za zločine u ratu

 

O aktuelnim političkim temama i dešavanjima unutar stranke za Novi dan na N1 govorio je Dositej Perić, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH. Nakon slučaja Enver Zornić, pozvao je predsjednika SDP-a KS Damira Mašića da podnese ostavku.

 

Na početku gostovanja govorio je o slučaju Envera Zornića, kadra SDP-a, koji je na mjesto direktora Toplana u Sarajevu imenovan iako ima presudu za zločine u ratu.

 

"Do mene je informacija o Zorniću došla iz medija. Vjerujem da većina članova SDP-a nije bila informisana i šta se tu dešavalo. To je veliki propust osnovne organizacije u Kantonu Sarajevo, SDP-a Kantona Sarajevo i predsjednika Damira Mašića. Naknadno smo saznali i dobili smo informacije da su postojale neke indicije da je bilo upozorenja od naših članova, ali dalje su naši drugovi odlučili i išli u tome pravcu da su se oglušili na te indicije i nisu provjerili vjerodostojnost informacija", kazao je.

 

Govorio je i o dešavanjima u Tuzlanskom kantonu i isključenju članova.

 

"Oni su najavljivali da će to da bude osipanje hiljadama i hiljadama članova, međutim desilo se da su samo da su iz SDP-a otišli, da budem precizan isključeni, eksponenti politike SDA koji su pokušali kroz organe SDP-a da naprave takav pritisak i da izlobiraju da SDP ide u vlast sa etnonacionalnim partijama što je SDP sa gnušenjm odbio na svim nivoima u BiH. To su bili eksponentni SDA poltike", naveo je.

 

Poručio je da su odmah pozvali Damira Mašića, bez obzira da li je znao za ratnu prošlost Envera Zornića ili ne, da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a u KS.

 

"I ovaj trenutak koristim da pozovem našeg druga Mašića, poznavajući ga kao izuzetno principijelnog i moralnu osobu, da podnese ostavku na mjesto predsjednika Kantonalne organizacije SDP-a Sarajevo", kazao je.

 

Kako je kazao, gradska organizacija SDP-a u Banjaluci broji preko 700 članova.

 

"Značanije nam je novih 700 članova u SPD-u neko osam članova koji su bili eksponentni SDA".

 

Govoreći o situaciji u kojoj se našlo nekoliko turskih državljana nakon što su nadležne institucija u BiH odlučile da im ne produže boravišne dozvole, a sve nakon zahtjeva Turske gdje ih optužuju da su povezani sa pokretom FETO.

 

"Želim da vam napomenem da dolazim iz SDP-a BiH, a ne iz SDA. Ovo pitanje treba da uputite centrali SDA i direktno Bakiru Izetbegoviću. Ovo nije prvi slučaj u BiH da se mi zarad svojih ličnih interesa dodvoravamo nekom drugom. Određeni lideri političkih organizacija idu na naknadnu pamet u Zagreb i Beograd, tako da Bakir apsolutno nije drugačiji u odnosu na njih", kazao je on.Dositej Perić: Pozivam našeg druga Damira Mašića da podnese ostavku
 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još