Dok su državni službenici nijemo posmatrali

Advokat Jovan Čizmović ošamario najstariju bh. advokaticu Melihu Filipović (85): 'To je bio dodir po obrazu'

Hronika03.10.19, 11:44h

Advokat Jovan Čizmović ošamario najstariju bh. advokaticu Melihu Filipović (85): 'To je bio dodir po obrazu'
Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstariji advokat u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri

 

Banjalučki advokat i počasni predsjednik Advokatske komore Republike Srpske Jovan S. Čizmović ošamario je u utorak, tokom uviđaja u Banjaluci, advokaticu Melihu Filipović (85).

 

Još uvijek u šoku, Filipović je ispričala da se sve dogodilo pred očima službenih lica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove tokom uviđaja u banjalučkoj Ulici Nikole Tesle.

 

– Uviđaju u kojem se provodio postupak prestanka državne svojine na parceli prisustvovali su službenici RUGIP-a, Pravobranilaštva, te geometar. U jednom trenutku Čizmović je počeo razgovarati s geometrom, a ja sam mu rekla da to ne može raditi, jer je stranka u postupku. Tada me Čizmović ošamario tako jako da sam mislila da sam ostala bez pola lica – ispričala je Meliha Filipović za Srpskainfo.com.

 

Krhka, ali itekako hrabra starica, inače je najstariji advokat u BiH i ističe da nikada nešto slično nije doživjela u svojoj karijeri.

 

Portir kao zaštita

 

Međutim, postupak od strane službenih lica uopšte nije bio prekinut nakon incidenta i fizičkog napada na Filipović! Postupak je samo promijenio adresu, pa je iz Ulice Nikole Tesle rasprava preseljena u službene prostorije RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo!?

 

– Tri sata sam prisustvovala raspravi i uopšte se ni sama nisam sjetila da zatražim prekid postupka, što dovoljno govori u kakvom sam šoku zbog svega bila – ispričala je Filipović.

 

Dodala je kako je tokom rasprave u prostorijama RUGIP-a bio prisutan i portir.

 

– Reakcija RUGIP-a bila je da tokom rasprave u službenim prostorijama bude prisutan portir, što je i učinjeno. Na kraju me isti portir i ispratio do auta – prisjetila se Filipović.

 

Tužba

 

Potvrdila je da će protiv advokata Jovana Čizmovića podnijeti krivičnu prijavu, ali i privatnu tužbu.

 

– I sada sam u jako lošem psihičkom stanju i očekuju me posjete ljekarima, a nakon toga ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Čizmovića banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu – dodala je 85-ogodišnja advokatica iz Banjaluke.

 

Tvrdnje najstarije advokatice u BiH potkrepljene su i materijalnim dokazima, odnosno zvaničnim zapisnikom Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove.

 

– Službeno lice konstatuje da je na uviđaju na licu mjesta došlo do prepirke između punomoćnika podnosioca zahtjeva Melihe Filipović i stranke u postupku Jovana S. Čizmovića u toku koje je Jovan S. Čizmović udario rukom, odnosno ošamario punomoćnika podnosioca zahtjeva – konstatovano je u zapisniku.

 

Dalje je navedeno da se Jovan S. Čizmović usprotivio zapisniku, te da se njegov potpis ne odnosi na sadržaj zapisnika u kojem je konstatovan incident na licu mjesta.

 

“Bio je to dodir po obrazu”

 

Banjalučki advokat Jovan S. Čizmović je u izjavi za Srpskainfo naveo kako se nije radilo o šamaru.

 

– Kada bih rekao šta je ona meni sve govorila… To nije bio šamar, to je bio dodir po obrazu – izjavio je advokat Jovan S. Čizmović.

 

Na kraju je novinaru Srpskainfo rekao: „Batali to, nemoj sa tim da se baviš“.

 

Kao da se ništa nije dogodilo

 

Banjalučka advokatica Meliha Filipović istakla je da je fizičkom napadu na nju prisustvovalo više svjedoka. Iako je 85-ogodišnja advokatica u više navrata istakla da su i službene osobe bile šokirane viđenim, postavlja se pitanje zašto niko od njih nije slučaj prijavio policiji, barem po službenoj dužnosti.

 

Takođe, drugo pitanje koje se postavlja jeste zašto nakon fizičkog napada na staricu nije prekinut postupak koji se vodio prvo u Ulici Nikole Tesle u strogom centru Banjaluke, a nakon napada je nastavljen u prostorijama RUGIP-a, kao da se ništa nije dogodilo.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još