Svađa u SDP-u zbog imenovanja Zornića

Vojin Mijatović Damiru Mašiću: Podnesi neopozivu ostavku!

Front03.10.19, 08:23h

Vojin Mijatović Damiru Mašiću: Podnesi neopozivu ostavku!
Ističe da Mašić treba da se suoči sa propustom koji se desio kada je u pitanju imenovanje Envera Zornića za direktora Javnog preduzeća “Toplane” Sarajevo

 

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović rekao je za Glas Srpske da predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo Damir Mašić treba da podnese ostavku na funkciju na kojoj se nalazi iz moralnih razloga.

 

Ističe da Mašić treba da se suoči sa propustom koji se desio kada je u pitanju imenovanje Envera Zornića za direktora Javnog preduzeća “Toplane” Sarajevo. Ovim imenovanjem, smatra Mijatović, pričinjena je neprocjenjiva šteta SDP-u BiH.

 

- Ostavkom bi pokazao da su i on, a i SDP svjesni greške koju smo napravili i da na takav minimalan način pokažemo da postoji razlika između nas i svih onih koje optužujemo u politici BiH da nisu odgovorni - rekao je Mijatović.

 

Kaže da je imenovanjem Zornića dirnuto u srž i suštinu funkcionisanja i bitisanja SDP-a.

 

- Ovo je nešto što nismo smjeli dozvoliti ni u najluđim opcijama. Shodno tome uputio sam javno u Gradačcu na Predsjedništvu SDP-a zahtjev Damiru Mašiću da iz moralnih razloga podnese ostavku, a da pokušamo bar na određeni način sačuvati čast i dostojanstvo ideje koju baštinimo već 110 godina. Smatram da bismo tako makar na minimalan način dokazali javnosti u BiH da je ovo propust koji se desio, da smo svjesni ovoga što smo uradili, a ni sam nemam problem da podnesem ostavku, iako nisam učestvovao u imenovanju Zornića. Vrijeme je da u politiku uvedemo odgovornost. Ne možemo kritikovati ni SNSD, ni SDA ni HDZ za nepostojanje odgovornosti, a onda mi uradimo nešto što je neoprostivo - kazao je Mijatović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još